Groen-witten boeken eerste overwinning van het seizoen

Op bezoek bij VC Vlissingen hebben onze groen-witten de goede prestatie van vorige week een passend vervolg kunnen geven. Aan de Irislaan, de thuisbasis van de plaatselijke VC, werd op kunstgras een dik verdiende 1-3 overwinning geboekt.

Het geplaagde VC Vlissingen, dat door blessures en schorsingen de nodige spelers mistte, bleek in de 1e helft geen partij voor onze groen-witten, die naar Vlissingen waren gekomen voor de drie punten. Na een goede 1e helft waarin onze groen-witten heer en meester waren en met 0-2 de leiding hadden genomen, zag trainer André Siereveld dat zijn ploeg VC Vlissingen in de openingsfase van de 2e helft onnodig terug in de wedstrijd liet komen. Niet één uitgespeelde kans wist de thuisploeg te creëren, maar middels een zondagsschot van Hicham Bouzambou, dat via de onderkant van de lat net over de doellijn caramboleerde werd het toch 1-2. Door deze aansluitingstreffer tankte de ploeg van trainer Thomas Ragut weer vertrouwen. Met de minimale voorsprong bleef het lang spannend, totdat de voor Wout Hamelink ingevallen Lando Jorge kort voor tijd aan alle onzekerheid een einde maakte door de marge weer op twee te brengen. Door deze zege hebben onze groen-witten inmiddels 4 punten uit drie gespeelde wedstrijden en dus een uitstekende start van de competitie.

De wedstrijd, waarvan de aftrap om 15.00 uur gepland stond, begon tien minuten later. Blijkbaar was er iets niet in orde met de spelerspassen van de thuisploeg en moest er bovendien ook nog een doel worden opgeruimd dat gevaarlijk langs de zijlijn was “geparkeerd”. Onze groen-witten, die samen met scheidsrechter Aartsen uit Etten-Leur als eerste op het veld waren gearriveerd, maakten de leidsman daarop attent. Trainer André Siereveld had na de goede prestatie van vorige week tegen RCS voor dezelfde basisopstelling gekozen, maar moest daar al heel vroeg in de wedstrijd verandering in aanbrengen. Al na vijf minuten moest Kevin Segers, die bij één van zijn eerste acties geblesseerd raakte, gewisseld worden. Yannick van der Hooft, die een uitstekende invalbeurt kende, kwam voor de ongelukkige rechtsback binnen de lijnen.

De wedstrijd kwam na een kwartier pas echt goed op gang. Onze groen-witten hadden een overwicht en volledige controle over de wedstrijd. Na een kleine twintig minuten wedstrijd raakte de tweede doelman van Vlissingen, Karim Ben Sellam, dusdanig geblesseerd dat hij zich moest laten vervangen en aangezien er geen doelman meer voorhanden was, moest noodgedwongen veldspeler Victor Evangelista zijn plaats onder de lat innemen. Eén van de eerste acties van de nieuwe doelman was de bal uit het net halen. Het was Stijn Dekker die vijf minuten nadat de doelman was vervangen de 0-1 aantekende. Zijn diagonale schot was de ingevallen Evangelista te machtig.

.

Een opsteker voor onze groen-witten, die op zoek waren naar de eerste overwinning van het seizoen. Na een half uur kreeg de ploeg een aardige mogelijkheid om de marge te verdubbelen. Wout Hamelink was net buiten het zestienmetergebied zijn tegenstander te slim af, maar werd vervolgens neergelegd. Een mooie plek om de trekker over te halen. De vrije trap van Koen Post was echter geen probleem voor de doelman. Toch werd de marge al snel verdubbeld toen Wout Hamelink in de 34e minuut goed anticipeerde op een verre uittrap van doelman Bryan Buren. De spits hield, omringd door een aantal Vlissingen spelers, het hoofd koel en tikte de bal over doelman Evangelista in het doel, 0-2. Een comfortabele voorsprong die kort voor rust nog groter had kunnen worden, echter na een vlot lopende aanval stond het vizier van spits Stijn Dekker niet helemaal op scherp. Zijn schot verdween enkele meters naast het doel. Al met al een prima 1e helft van onze groen-witten, met een uitblinkende Teun van Fraeijenhove op de linkerflank.

Met Lando Jorge als vervanger van Wout Hamelink begonnen onze groen-witten aan het tweede bedrijf. De verwachting was dat de score nog wel verder zou oplopen, aangezien de krachtsverhoudingen voor rust aanzienlijk waren. Een uitgelezen mogelijkheid daartoe kreeg Sam Cornelissen kort na de aftrap na mistasten van een Vlissingen verdediger. De middenvelder kreeg alle tijd en ruimte om een hoek uit te kiezen, maar mikte op de paal. Vervolgens volgde een zeer rommelige fase in de wedstrijd waarin aan beide kanten de nodige fouten werden gemaakt, veel overtredingen werden begaan en het spel een aantal malen stil lag vanwege blessure behandelingen. De thuisploeg leek het beste met de situatie om te gaan, ze kwamen iets meer aan voetballen toe. Uitgespeelde kansen leverde het niet op, maar toch kwam binnen het uur de 1-2 op het scorebord middels een afstandsschot van Hicham Bouzambou. Door deze onverwachte aansluitingstreffer was ineens de spanning terug in de wedstrijd en dat konden onze groen-witten zichzelf aanrekenen, doordat ze een aantal kansen op de 0-3 hadden laten liggen.

De thuisploeg was in het laatste half uur echter niet in staat om de gelijkmaker te forceren. Dat kwam mede doordat onze groen-witten zich enigszins herstelden van de matige start van de 2e helft. Er werd weer korter gedekt, waardoor Vlissingen, dat over individueel goede voetballers beschikt, minder aan voetballen toekwam. Nadat halverwege de 2e helft aanvoerder Koen Post geblesseerd het veld had verlaten en was vervangen door Cees van Tiel, kregen onze groen-witten weer meer controle over de wedstrijd en dat leverde ook meteen een aantal kansen op. Zo kreeg Lando Jorge twintig minuten voor tijd een aardige mogelijkheid, maar zijn schot verdween over het Vlissingen doel. Even later leek de mee opgekomen linksback Brian van Hoorn meer succes te hebben. Gelegenheidsdoelman Evangelista had echter een knappe redding in huis.

Aangezien de wedstrijd niet verliep zoals Vlissingen het zich had voorgesteld werden in het laatste kwartier alle registers opengetrokken door de thuisploeg. Zo werden beslissingen van scheidsrechter Aartsen met enige regelmaat betwist en was er een opstootje waarbij Jan en alleman het veld in kwam stormen. Het liep uiteindelijk allemaal met een sisser af. Toch zou VC Vlissingen de wedstrijd niet met elf spelers eindigen. Kort voor tijd gaf scheidsrechter Aartsen voor het zoveelste protest een gele kaart aan Karim Boughaba. Het bleek zijn tweede te zijn en dus kon hij inrukken. Direct nadat Boughaba het veld had verlaten besliste Lando Jorge in de 86e minuut met een prachtig schot de wedstrijd en stelde daarmee de drie punten veilig.

Volgende week zijn onze groen-witten gastheer van SSV’65. De ploeg uit Goes kent, na te zijn gedegradeerd uit de 2e klasse, een moeilijke start van de competitie met slechts drie punten uit drie gespeelde wedstrijden.

Opstelling Zaamslag : Bryan Buren, Brian van Hoorn, Arno Scheele, Lars de Jonge, Kevin Segers (5. Yannick van der Hooft), Koen Post (65. Cees van Tiel), Joost Simons, Teun van Fraeijenhove, Wout Hamelink (46. Lando Jorge), Sam Cornelissen (87. Ruben Dieleman) en Stijn Dekker.