Groen-witten doen zich tekort tegen SSV’65

In het thuisduel tegen SSV ’65 hebben onze groen-witten nagelaten zichzelf te belonen voor het vertoonde spel. Het werd uiteindelijk 0-1, daar waar de ploeg zeker recht had op een gelijkspel of misschien wel meer.

Zonder de vaste waarden Koen Post en Kevin Segers, beiden geblesseerd geraakt op het kunstgrasveld van VC Vlissingen, begonnen onze groen-witten aan het tweede thuisduel van dit seizoen tegen SSV’65. De laatste keer dat beide ploegen elkaar in competitieverband troffen op sportpark ’t Durp was in het najaar van 2016 in de 2e klasse (2-3). Na de goede prestaties van de afgelopen twee weken was de stemming in het Zaamslag kamp voorafgaand aan de wedstrijd opperbest, ondanks de steeds langer wordende lijst met blessuregevallen. Ook tegen het tot nu toe tegenvallende SSV’65 lagen er kansen op een goed resultaat, zo was de verwachting. Gedurende het verloop van de wedstrijd zou blijken dat die gedachte niet ongegrond was. Er werden voldoende kansen gecreëerd, maar dankzij uitstekend keeperswerk van SSV’65 doelman Stephan Buijsse ging de volle buit mee naar Goes.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Harry Koster bracht Stijn Dekker namens Zaamslag de bal aan het rollen en al snel werd duidelijk dat onze groen-witten er zin in hadden. Er werd hard gewerkt met en voor elkaar en het spel zag er zeer verzorgd uit, waardoor ze elkaar goed wisten te vinden. De ploeg van André Siereveld had zelfs een licht overwicht, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet. Ook SSV’65 kwam niet of nauwelijks in de buurt van het doel van Bryan Buren. Dat was mede te danken aan goed werk van de Zaamslag defensie onder aanvoering van centrale verdediger Arno Scheele, die achterin voor de nodige rust zorgde. Nadat Arno Scheele na een kwartier een eerste speldenprik had uitgedeeld en doelman Stephan Buijsse een eerste keer handelend moest optreden, was de eerste uitgespeelde kans voor Stijn Dekker. De spits mocht alleen op de SSV doelman af, maar faalde oog in oog met de doelman, die de inzet pareerde. Het was diens eerste fraaie redding, waarvan er nog een aantal zouden volgen gedurende het verloop van de wedstrijd. Vanuit de spelhervatting was het in dezelfde minuut aan de andere kant wel raak. Via de linkerflank volgde een razendsnelle aanval en een uitstekende voorzet, die door Ryan Kaljouw op juiste waarde werd geschat. Het was misschien wel de het enige moment van onachtzaamheid van de Zaamslag defensie in de wedstrijd, maar meteen ook fataal. Kaljouw werd volledig over het hoofd gezien en wist volledig vrijstaand vanuit een lastige hoek doelman Bryan Buren te verslaan, 0-1. Het was tot dan één van de spaarzame momenten dat de ploeg uit Goes in het strafschopgebied van Zaamslag te vinden was en zeker de eerste echte doelkans.

Met een ongewijzigd elftal stonden onze groen-witten aan de aftrap voor de 2e helft. Ondanks de 0-1 achterstand was er gezien het vertoonde spel voldoende perspectief om deze wedstrijd te doen kantelen. Al vroeg in de 2e helft trokken onze groen-witten het initiatief naar zich toe en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Na tien minuten constateerde scheidsrechter Koster een overtreding ruim buiten het zestienmetergebied van SSV’65. Een uitstekende plek voor Cees van Tiel die de vrije trap opeiste. Met een volgende fraaie redding verwerkte doelman Stephan Buijsse de inzet tot hoekschop. Het was de eerste van een reeks goede mogelijkheden voor onze groen-witten in de 2e helft. Nog binnen het uur was de volgende uitgelezen mogelijkheid voor Lando Jorge, maar ook de voor Teun van Fraeijenhove in het veld gekomen spits moest zijn meerdere erkennen in de SSV doelman. Het overwicht dat onze groen-witten inmiddels hadden en de kansen die werden gecreëerd zou toch een keer beloond moeten worden met een doelpunt, zo was de verwachting. De volgende mogelijkheid daartoe diende zich in de 65e minuut aan. Deze keer was het spits Stijn Dekker die in een aardige schietpositie kwam, maar zijn schot ook gepareerd zag worden door de SSV doelman, die uitgroeide tot de man van de wedstrijd aan Goese zijde.

Zo kreeg het aanwezige publiek een alleraardigste wedstrijd voorgeschoteld. Een wedstrijd met een hoog tempo doordat scheidsrechter Koster gedurfd floot en veel toeliet. Het acceptatie niveau van beide ploegen was hoog, dus kwam het de wedstrijd uiteindelijk ten goede. Bovendien werd de spanning ook met de minuut groter. Onze groen-witten voerden in het laatste half uur de druk verder op waardoor SSV’65 alle zeilen moest bijzetten om overeind te blijven. Onder aanvoering van centrale verdediger en aanvoerder Tom Kuitems en doelman Buijsse lukte dat. Door de ruimte die ontstond wist de ploeg uit Goes er zelf een aantal keer gevaarlijk uit te komen via de lange Deladier Boliver Pereira Espirito Santo, die een ware handenbinder was voor rechtsback Yannick van der Hooft. Het gevaarlijkste moment ontstond een kwartier voor tijd toen Mees Boogert gevaarlijk opdook voor Bryan Buren. Met een fraaie sliding zorgde Lars de Jonge er voor dat de spanning in de wedstrijd bleef en onze groen-witten door konden op zoek naar de gelijkmaker, die tien minuten voor tijd door toedoen van Lando Jorge bijna een feit was. Tot grote frustratie was het weer Stephan Buijsse die handelend optrad en daarmee de punten voor zijn ploeg binnen sleepte. In de slotfase was er nog een discutabel moment in het strafschopgebied van SSV’65. Wout Hamelink leek aangetikt te worden en claimde een penalty, maar scheidsrechter Koster wuifde het weg. Na de wedstrijd bekende de leidsman dat hij zeer twijfelde aan het strafschopmoment, maar “bij twijfel moet je hem niet geven” was zijn reactie. Onze groen-witten bleven dus met lege handen achter. Gestreden als leeuwen, maar niet tot scoren gekomen. Uiteindelijk een zure nederlaag en daarmee kreeg de ploeg van André Siereveld niet wat ze verdienden te krijgen.

Ondanks het verlies is er geen reden tot wanhoop. Door het vertoonde spel kunnen de komende duels met vertrouwen tegemoet gezien worden. Volgende week is er vanwege de herfstvakantie geen programma. De week daarna gaan onze groen-witten op bezoek in Zoutelande bij het nog altijd ongeslagen De Meeuwen.

Opstelling Zaamslag : Bryan Buren, Brian van Hoorn, Arno Scheele, Lars de Jonge, Yannick van der Hooft, Joost Simons, Cees van Tiel (88. Douwe Scheele), Teun van Fraeijenhove (54. Lando Jorge), Wout Hamelink, Sam Cornelissen (75. Michael Christina) en Stijn Dekker.