Groen-witten in eigen huis afgetroefd door Lewedorpse Boys

In de laatste wedstrijd voor de winterstop hebben onze groen-witten in eigen huis een onverwachte nederlaag geleden tegen concurrent Lewedorpse Boys. In een spannende wedstrijd met heel matig voetbal werd, mede door eigen toedoen, een pijnlijke 2-4 nederlaag geleden.

Onze groen-witten hadden duidelijk niet hun dag in de laatste wedstrijd voor de winterstop. Juist in een wedstrijd waar de punten gepakt moeten worden lieten ze het duidelijk afweten. Persoonlijke fouten deden de ploeg van trainer André Siereveld de das om en dus hadden de bezoekers niet te klagen over het nodige geluk. Ze kregen de doelpunten als het ware in de schoot geworpen dankzij die persoonlijke fouten. Als je tegen een ploeg als Lewedorpse Boys, ook een laagvlieger in de 3e klasse, vier doelpunten om je oren krijgt is dat tekenend en veelzeggend. De kans deed zich vandaag voor om met een goed gevoel de winterstop in te gaan door ruim afstand te nemen van de degradatie plaatsen die nu in het bezit zijn van Lewedorpse Boys en Vlissingen, maar het tegenovergestelde gebeurde. Lewedorpse Boys heeft de aansluiting met Wolfaartsdijk en Zaamslag weer gevonden.

De wedstrijd begon met vuurwerk toen de spelers onder leiding van scheidsrechter Mondeel uit Oost-Souburg het veld betraden, maar het spreekwoordelijke vuurwerk van de zijde van onze groen-witten tijdens de wedstrijd bleef helaas uit. Na een twintigtal minuten waarin nauwelijks iets gebeurde, leek het al fout te gaan voor onze groen-witten. Bij een aanval van Lebo kwam doelman Bryan Buren uit zijn doel, maar was een fractie te laat waardoor de aanvaller eerder bij de bal was. Tot opluchting van de Zaamslag goalie zag hij de inzet ruim naast het lege doel verdwijnen. Halverwege de 1e helft kregen onze groen-witten een eerste mogelijkheid middels een vrije trap van Cees van Tiel die door Kevin Segers in kansrijke positie net voorlangs werd gekopt. Vijf minuten later deden de bezoekers weer van zich spreken. Een vrije trap vanaf de rechterflank werd half verwerkt door doelman Bryan Buren, maar het bleek net voldoende om de bal via het lichaam van een Lebo speler over de achterlijn te doen verdwijnen. Zo ging het spel heen en weer met hachelijke momenten voor beide doelen. In de daaropvolgende tegenaanval werd op aangeven van Cees van Tiel de score geopend door Wout Hamelink. Knap wegdraaiend van zijn tegenstander schoot de spits de 1-0 binnen. Doelman Jens Meulmeester moest het antwoord schuldig blijven.

De voorsprong leek bevrijdend te werken voor onze groen-witten, die vanaf het openingsdoelpunt even een betere fase kenden. Zo kreeg de ploeg in de 34e minuut de kans om de marge te verdubbelen, ingeluid door een vrije trap van Cees van Tiel. Deze keer leek het een prooi te worden voor doelman Meulmeester, maar deze greep onvoldoende in waardoor Kevin Segers in de rebound een opgelegde kans kreeg, maar ook de Lebo doelman op zijn pad vond. Met een knappe reflex hield Meulmeester de linksback van scoren af. Het was het laatste wapenfeit van onze groen-witten in de 1e helft, maar niet van de bezoekers. Die kwamen kort voor het rustsignaal op gelijke hoogte. Aanleiding was een veel te harde terugspeelbal op doelman Bryan Buren, die de bal wilde wegrossen, maar het speeltuig volledig verkeerd raakte als gevolg van het slechte veld en een hoekschop moest prijsgeven. Uit de hoekschop die ver voorbij de tweede paal opnieuw voor het doel kon worden gebracht, wist Dylan van Hove van dichtbij het laatste tikje te geven en de 1-1 aan te tekenen. De Zaamslag defensie mocht zich dit doelpunt aanrekenen, door van Hove veel te veel ruimte te bieden. Zo gingen beide ploegen met een 1-1 stand rusten, maar het had net zo goed 1-2 kunnen staan. Twee minuten in blessuretijd behoede doelman Bryan Buren met een knappe redding zijn ploeg voor een achterstand nadat de buitenspelval werd ontweken en hard op doel werd geschoten.

Met een ongewijzigd elftal stond Zaamslag aan de aftrap voor de 2e helft. Onmiddellijk na die aftrap werd de bal veroverd en ging Wout Hamelink er op links als een haas vandoor. Sneller dan de Lebo verdedigers stevende hij op doelman Meulmeester af, die als winnaar uit de strijd kwam. De openingsfase van het tweede bedrijf was duidelijk in het voordeel van onze groen-witten, maar de ploeg kwam niet tot scoren. Ook niet na vijf minuten toen Joost Simons vanaf de rechterflank een gevaarlijke voorzet afleverde. De harde lage voorzet ging aan iedereen voorbij, waarna Lebo kon uitverdedigen.

Na een klein uur wedstrijd viel er wel een doelpunt te noteren voor Lebo, die daarbij niet mochten klagen over het nodige geluk. Een afstandsschot werd via het lichaam van een andere Lebo speler dusdanig van richting veranderd dat doelman Bryan Buren kansloos was, 1-2. Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong, want zeven minuten later stond het alweer gelijk door toedoen van Wout Hamelink. In de 62e minuut leek de spits al op weg naar de gelijkmaker toen hij de buitenspelval omzeilde en de bal langs doelman Meulmeester in het doel leek te schuiven. Tot ontzetting van de spits stond de paal een doelpunt in de weg. Enkele minuten later werd Hamelink, die als één van de weinige spelers een voldoende scoorde, andermaal weggestuurd en nu wel met succes. Doelman Meulmeester was kansloos op de inzet en dus stond het weer gelijk. Op dat moment leek er geen vuiltje aan de lucht en overheerste het gevoel dat de drie punten alsnog over de streep getrokken zouden worden. Het was weer de bedrijvige Wout Hamelink die daartoe de mogelijkheid kreeg. Deze keer werd hij op rechts weggestuurd door Cees van Tiel en weer kon hij alleen op doelman Meulmeester afstevenen, maar deze keer bleek de hoek net iets te lastig waardoor zijn inzet voorlangs het doel verdween.

In de laatste twintig minuten voltrok zich een rampscenario, wat de ploeg van trainer André Siereveld, die het langs de kant met afgrijzen gade sloeg, volledig aan zichzelf te wijten had. Het begon in de 72e minuut met een onschuldige vrije trap voor Lebo vanaf circa 25 meter. Tot ieders afgrijzen verdween de bal in één keer in het doel. Een houdbare bal zo leek het, maar doelman Bryan Buren stond erbij en keek er naar. Weer een voorsprong voor de bezoekers uit Lewedorp en deze keer zouden ze die niet meer uit handen geven, al hadden ze daar wel de hulp van onze groen-witten bij nodig. Onmiddellijk na de 2-3 viel de 2-4 en dus de beslissing in de wedstrijd. Met alle goede bedoelingen werd er na de 2-3 afgetrapt, maar in plaats van het aanspelen van een medespeler werd Lebo speler Jarmo van Tatenhove diep gestuurd. Aangezien heel Zaamslag vooruit was geschoven kreeg de spits de vrije doortocht en kon alleen op Bryan Buren afstevenen. De spits pakte het presentje met alle liefde uit en zette zijn ploeg op een beslissende 2-4 voorsprong.

Onze groen-witten waren lamgeslagen en hadden in de resterende tijd niet meer de kracht om iets aan de achterstand te doen. Pas diep in blessuretijd kreeg aanvoerder Arno Scheele nog een opgelegde kans op de aansluitingstreffer, maar zijn inzet verdween van dichtbij hoog over het Lebo doel. Bij de reeds invallende duisternis vond een goed leidende scheidsrechter Mondeel het welletjes en maakte een einde aan de lijdensweg van onze groen-witten. Na de winterstop zal de ploeg anders en beter voor de dag moeten komen als het niet op een rechtstreekse degradatieplaats terecht wil komen.

Opstelling Zaamslag : Bryan Buren, Kevin Segers, Roy van der Staal, Arno Scheele, Lars de Jonge, Brian van Hoorn (75. Douwe Scheele), Joost Simons, Cees van Tiel (89. Mika Loof), Sam Cornelissen (75. Lando Jorge), Wout Hamelink en Stijn Dekker (89. Ruben Dieleman).