Groen-witten moeten ook het hoofd buigen voor VCK

Ook in de thuiswedstrijd tegen VCK uit Koudekerke hebben onze groen-witten geen resultaat weten te behalen. Na een zeer acceptabel eerste bedrijf (ruststand 0-0) en een teleurstellende 2e helft werd opnieuw verloren (0-2) en is het nog steeds wachten op de eerste thuisoverwinning van het seizoen.

In het eerste bedrijf boden onze groen-witten de nummer 5 van de ranglijst prima partij en hadden een aantal goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Dat gebeurde echter niet en omdat de ploeg van trainer André Siereveld onherkenbaar uit de kleedkamer kwam profiteerden de bezoekers daar in de 2e helft dankbaar van. Twee verdedigingsfouten werden genadeloos afgestraft, waardoor de volle buit mee naar Koudekerke ging.

Onze groen-witten stonden aan de aftrap zonder de geschorste Lars de Jonge. Zijn vervanger op de rechtsback positie was Douwe Scheele. Misschien niet de meest logische keuze, maar veel andere opties had André Siereveld deze wedstrijd niet tot zijn beschikking. Opvallend was de keuze voor Mika Loof op de rechtshalf positie. Na een aantal goede invalbeurten kreeg hij, ten koste van Sam Cornelissen, de voorkeur en de kans om het vanaf de eerste minuut te laten zien en dat deed hij niet onverdienstelijk. Verder stonden de vertrouwde namen in de basis.

De wedstrijd begon in een hoog tempo waarbij het spel op en neer ging met een eerste echte mogelijkheid voor Wessel de Visser namens VCK na ruim tien minuten, Dicht voor het doel raakte hij de bal volledig verkeerd. In de tegenstoot mocht Wout Hamelink aanleggen namens Zaamslag, maar hij zag zijn schot gekeerd worden door de zeer ervaren doelman Joshua van Dolder. Een paar minuten later een volgende kans voor onze groen-witten. Nadat Teun van Fraeijenhove zich op links had ontdaan van zijn tegenstander leverde hij een fraaie voorzet af die helaas niet werd bekroond met een doelpunt.

De bezoekers hanteerden vaak de lange bal van achteruit, hun geliefde spelletje. Toch haalden ze hier voor rust nauwelijks voordeel uit. Het liep niet bij de ploeg van trainer Kees Westerweele, die gewend zijn om op een egaal kunstgrastapijt te spelen. Ze hadden het duidelijk lastig op het hobbelige en zware veld aan de Sportlaan. Ondanks dat kwam de ploeg toch af en toe dreigend in de buurt van doelman Bryan Buren, zoals op het half uur toen een voorzet van Wessel de Visser via de punt van de schoen van Patrick Looise voorlangs over de achterlijn verdween. Onze groen-witten moesten echter niet onder doen voor de bezoekers en dus bleef het spel bleef op en neer gaan. De volgende kans was dan ook weer voor onze groen-witten, maar deze keer hoefde de VCK goalie niet in actie te komen op een schot van Mika Loof, dat ruim over het doel verdween. Ook de laatste mogelijkheid van de 1e helft was voor onze groen-witten. Spits Wout Hamelink pikte de bal op het middenveld op en schakelde in een hogere versnelling. Zijn inzet werd uiteindelijk met een sliding onderschept door een verdediger, waardoor het gevaar geweken was. Zo eindigde de 1e helft enigszins teleurstellend zonder doelpunten.

Ongewijzigd begonnen onze groen-witten aan de 2e helft en meteen was er in de eerste minuut een opstootje, nadat Arno Scheele door ging op doelman Joshua van Dolder, die met de bal klemvast op de grond lag en door de middenvelder in het gezicht werd geraakt. De domme actie leverde de middenvelder een terechte gele kaart op van scheidsrechter Deurloo uit Tholen. Kort na dit voorval kon de man van het scorebord in actie komen, omdat er een doelpunt te noteren viel. Zoals vaak dit seizoen waren het de bezoekers die de leiding namen. Een voorzet van rechts werd door verdediger Roy van der Staal onbedoeld verlengd tot bij Ton Hillebrand, die de bal voor het doel wist te frutselen. Aanvankelijk kon Bryan Buren de inzet keren, maar de bal viel voor de voeten van Wessel de Visser die het laatste en beslissende tikje voor de 0-1 gaf.

De bezoekers hadden wat ze wilden hebben, maar konden verder voor weinig gevaar zorgen. Onze groen-witten konden er op hun beurt helemaal niets tegenover stellen. Een vreselijk slechte 2e helft was het resultaat, waarbij niet één kans werd gecreëerd. Spannend was het daarentegen wel, want met de minimale marge van één moest de bal maar één keer goed vallen en het stond weer gelijk. De bank van VCK leek er dan ook nog niet gerust op. Ondanks de drie dubbele wissel die André Siereveld twintig minuten voor tijd doorvoerde veranderde er niets aan het spel van onze groen-witten. Integendeel, de wissels pakten deze keer niet goed uit, met als gevolg dat de ploeg verder weg zakte.

Tien minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd maakte Ton Hillebrand een einde aan alle twijfel en onzekerheid. Een verre uittrap van doelman Joshua van Dolder kwam ver op de helft van Zaamslag terecht waar Ton Hillebrand uit de rug van centrale verdediger Roy van der Staal de bal langs de uitkomende Bryan Buren in het verlaten doel wist te schieten. Deze 0-2 betekende de definitieve nekslag voor onze groen-witten, die andermaal met lege handen stonden.

In het resterende programma staan onze groen-witten voor een loodzware opdracht. Het hoogst haalbare lijkt het behalen van de nacompetitie, aangezien het gat met de veilige 9e plaats inmiddels al negen punten bedraagt. Het lijkt erop dat de ploeg dus vooral naar onderen moet kijken. Het verschil met naaste belagers Lewedorpse Boys en Wolfaartsdijk is slechts één punt en ook de nummer laatst, VC Vlissingen, staat inmiddels op slechts vier punten achterstand. Volgende week staan onze groen-witten weer voor een hele lastige taak, als ze afreizen naar Oost-Souburg waar RCS, de nummer 2 van de ranglijst, de tegenstander is.

Opstelling Zaamslag : Bryan Buren, Kevin Segers, Fabrice van Holsbeke, Roy van der Staal, Douwe Scheele (84. Jaimy Zegers), Teun van Fraeijenhove (60. Sam Cornelissen), Koen Post ©, Arno Scheele (70. Cees van Tiel), Mika Loof (70. Michael Christina), Wout Hamelink en Brian van Hoorn (70. Lando Jorge).