Groen-witten pakken volle buit tegen Wolfaartsdijk na uitstekende 2e helft

Joost Simons matchwinnaar met glaszuivere hattrick

Onze groen-witten hebben eindelijk weer eens drie punten kunnen bijschijven. Tegen debutant Wolfaartsdijk werd, na een tamme en teleurstellende 1e helft, het verschil gemaakt in de 2e helft. Drie doelpunten kort achter elkaar zorgde voor een comfortabele 0-3 voorsprong. De thuisploeg deed in de slotfase nog iets terug, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam de ploeg van trainer Carlos de Jonge niet.

Met een uitgedunde selectie reisden onze groen-witten af naar Wolphaartsdijk voor het uiterst belangrijke duel tegen de gelijknamige vereniging, die dit seizoen voor het eerst sinds lange tijd weer uitkomen in de 3e klasse. Door de afwezigheid van doelman Bryan Buren (werk), middenvelder Sam Cornelissen (privé omstandigheden) en spits Stijn Dekker (geblesseerd) was het flink puzzelen geblazen voor het trainersduo André Siereveld en Henk Michels. De uitkomst was dat reserve doelman Marco de Putter de plaats onder de lat innam en routinier Roy van der Staal terugkeerde centraal achterin. Verder verhuisde Kevin Segers van het middenveld naar de linksback positie en verkaste Brian van Hoorn van linksback naar de voorhoede waarin hij naast Lando Jorge ging spelen, die door het ontbreken van Stijn Dekker een basisplaats kreeg. Het bleek uiteindelijk een zeer acceptabele oplossing.

Onder omstandigheden die bar en boos te noemen waren bracht de thuisploeg na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Danny van de Velde uit Terneuzen de wedstrijd op gang op het kunstgrasveld aan de Sportweg in Wolphaartsdijk. In die openingsfase bleken beide teams aan elkaar gewaagd te zijn, maar naarmate de 1e helft vorderde trok de thuisploeg steeds meer het initiatief naar zich toe. Daarbij staken onze groen-witten de helpende hand toe doordat ze steeds slordiger gingen spelen, vaak onnodig balverlies leden en vaak te afwachtend waren. Met uitzondering van een kansje voor Wolfaartsdijk vroeg in de wedstrijd, leverde het geen gevaar op, maar waren onze groen-witten zelf ook niet in staat om in de buurt van het vijandelijke doel te komen. Het duurde ruim een half uur voor zich de eerste echte grote kans aandiende en die was voor de thuisploeg. Een afstandsschot werd onderweg dusdanig van richting veranderd, dat doelman Marco de Putter alle zeilen moest bijzetten om een knappe redding te verrichten door de bal uit de uiterste hoek te tikken.

Toch leek de thuisploeg voor het rustsignaal nog op voorsprong te komen toen Rémon Rijn op doel schoot. Het vlammende schot spatte tot opluchting van onze groen-witten op de lat uiteen. Op slag van rust drongen onze groen-witten eindelijk aan en moest doelman Mathijs Bosch voor de eerste keer in actie komen. Hij zag de inzet van Brian van Hoorn recht op hem af komen en kon de bal weg stompen. Zo kwamen beide ploegen in het eerste bedrijf niet tot scoren en daarover mochten onze groen-witten zich het meest gelukkig prijzen.

Aan de aftrap van de 2e helft stonden Cees van Tiel en Wout Hamelink als vervangers van respectievelijk Douwe Scheele en de verrassend onzichtbare Lando Jorge. Al snel zou blijken dat het een gouden greep was van trainer André Siereveld, want beiden kenden een prima invalbeurt, waarbij in ieder geval Wout Hamelink duidelijk het verschil maakte. Met de wind in de rug gingen onze groen-witten voortvarend van start, wat na tien minuten de openingstreffer opleverde. Vervolgens stond er binnen een tijdsbestek van een kwartier een comfortabele 0-3 voorsprong op het scorebord. Bij alle drie de doelpunten was Joost Simons het eindstation en dus kreeg hij een glaszuivere hattrick op zijn naam. Bij de openingstreffer was Wout Hamelink de aangever. Hij bediende Joost Simons die de bal knap met de borst meenam en vrij voor doelman Bosch kwam. Behendig wipte hij de bal over de doelman en tekende voor een op dat moment verrassende 0-1 voorsprong. Vanaf dat moment werd Wolfaartsdijk in korte tijd naar de slachtbank geleid, want een paar minuten na de openingstreffer volgde de 0-2 na alweer een prachtige aanval, waarbij dezelfde hoofdrolspelers aan zet waren. Een schitterende voorzet van Wout Hamelink vanaf de linkerflank draaide naar het doel en Joost Simons schatte deze voorzet op de juiste waarde. Randje buitenspel, maar dat was het niet volgens de zeer correct vlaggende assistent van Wolfaartsdijk, schoot de rechtshalf de bal tegen de touwen. Ongekende weelde voor onze groen-witten die vorig seizoen en ook dit seizoen zo moeilijk tot scoren komen. Echter met deze tussenstand werd nog geen genoegen genomen, want niet veel later stond de teller op drie. Weer een uitstekende aanval over links waarbij deze keer Brian van Hoorn de aangever was. Hij kwam oog in oog met doelman Bosch, maar was niet zelfzuchtig en gaf de bal breed op de attent meegelopen Joost Simons, die eenvoudig kon binnen schuiven. Kort daarvoor had Wout Hamelink ook al de kans op 0-3 gehad, maar hij zag zijn inzet gepareerd worden door doelman Mathijs Bosch.

Een ongekend goede fase van onze groen-witten, die bijna bekroond werd met een vierde treffer toen halverwege de 2e helft Cees van Tiel met een schitterende pass van achteruit Wout Hamelink lanceerde. Diens inzet werd uiteindelijk geblokt ten koste van een hoekschop, maar die kwam er vreemd genoeg niet. Het was één van de weinige foutjes van de verder uitstekend fluitende Danny van de Velde. Toch leek de wedstrijd gespeeld met de comfortabele 0-3 voorsprong op zak. Onze groen-witten lieten de teugels wat vieren en dat gaf de thuisploeg de gelegenheid om aan een slotoffensief te beginnen. Pas acht minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd lukte het Martijn Westdorp om het net te vinden. Daarvoor was de hulp van doelman Marco de Putter nodig, die een vrije trap van Rudi Ridderhof niet onder controle kreeg, waarna de bal voor de voeten van de mee opgekomen verdediger viel, 1-3.

Nadat Michael Christina en Ruben Dieleman kort voor tijd waren ingevallen voor Teun van Fraeijenhove en Brian van Hoorn, was het diep in blessuretijd linkshalf Jasper Flipse die voor de fraaie aansluitingstreffer tekende. Hij kreeg alle tijd om aan te leggen, waarna hij de bal prachtig in de verre hoek krulde. Luttele seconden nadat er weer was afgetrapt klonk het eindsignaal van scheidsrechter Danny van de Velde. Door deze verdiende 2-3 zege zijn onze groen-witten weer een paar plaatsen gestegen op de ranglijst en doen ze volop mee in de strijd voor de veilige 9e plaats die nu in handen is van SSV’65.

Aanstaande dinsdag zouden onze groen-witten in punten gelijk kunnen komen met SSV’65, maar dan moet het inhaalduel thuis tegen Lewedorpse Boys wel in winst worden omgezet. Aanstaande zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen De Patrijzen, dat door de overwinning op FC Axel is gestegen naar de 7e plaats, op het programma.

Ps : vanwege de weersomstandigheden deze keer helaas geen foto's

Opstelling Zaamslag : Marco de Putter, Kevin Segers, Roy van der Staal, Lars de Jonge, Yannick van der Hooft, Teun van Fraeijenhove (86. Michael Christina), Arno Scheele, Douwe Scheele (46. Cees van Tiel), Joost Simons, Brian van Hoorn (86. Ruben Dieleman) en Lando Jorge (46. Wout Hamelink).