Groen-witten verkopen de huid duur in Oost-Souburg

Op Sportpark De Alblas hebben onze groen-witten een prima prestatie geleverd. Tegen de nummer twee van de ranglijst werd een achterstand omgebogen in een voorsprong, die uiteindelijk niet kon worden vastgehouden. Veel strijd werd geleverd, maar dit alles zonder resultaat en dat niet voor het eerst dit seizoen. Wederom zijn de druiven zuur.

Net als in de thuiswedstrijd begin van dit seizoen hebben onze groen-witten en RCS er een spannende pot voetbal van gemaakt. Destijds eindigde de wedstrijd in 0-0, maar hadden onze groen-witten eigenlijk moeten winnen door een doelpunt dat onterecht werd afgekeurd voor buitenspel. Nu had RCS weer alle moeite met onze groen-witten, maar met enig fortuin lukte het de ploeg van trainer Ralph Zegers deze keer wel. Na een doelpuntrijke 1e helft, die werd afgesloten met een 2-2 stand, leken onze groen-witten een punt over te gaan houden aan dit duel, maar in de ultieme slotfase sloeg de thuisploeg alsnog toe waardoor dit boeiende duel eindigde in een 3-2 zege voor RCS.

Er viel dus het nodige te beleven in dit aantrekkelijke duel, dat onder leiding stond van de uit Arnemuiden afkomstige scheidsrechter S. Bom. Doordat de wedstrijd was verplaatst naar het kunstgrasveld had de thuisploeg nog voordat het eerste fluitsignaal had geklonken eigenlijk al een 1-0 voorsprong genomen, maar onze groen-witten gaven zich op voorhand niet gewonnen en verkochten de huid duur. Verbeten duels werden op het scherpst van de snede, maar op een sportieve manier uitgevochten. Gevolg was een spannend duel met een dito scoreverloop, dat zonder kaarten kon worden afgedaan door scheidsrechter Bom; een eigen doelpunt en in extremisch alsnog een winnaar.

Daar zag het lang tijd niet naar uit, ondanks de voortvarende start van de thuisploeg. Onmiddellijk na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Bom was het één richting verkeer naar het doel van Bryan Buren, die in de openingsfase direct al bij de les moest zijn. Na een goede eerste ingreep na een paar minuten en een schitterende safe op een schot van Nicky van Merrienboer, moest de Zaamslag goalie alsnog capituleren. Uit een hoekschop knikte de boomlange Mervin Niemantsverdriet de 1-0 tegen de touwen. Deze vroege achterstand en met name het goede spel van RCS in de beginfase beloofde weinig goeds voor het vervolg van deze wedstrijd. Toch kreeg de wedstrijd al snel een verrassende wending, waar vriend noch vijand rekening mee had gehouden. Nadat Mika Loof na ruim tien minuten een eerste speldenprik had uitgedeeld middels een schot voorlangs het doel, kreeg Wout Hamelink na een kwartier spelen een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker. Brian van Hoorn bediende de spits, die vanaf de rand van het zestienmetergebied vrij voor doelman Raeven Buckley kwam. Een kleine aarzeling van de spits en een snel uit zijn doel komende Buckley zorgden ervoor dat de gelijkmaker er niet kwam.

Onze groen-witten lieten zich dus niet onbetuigd, al ontsnapten ze twee minuten later aan een grotere achterstand. Een inzet van Nicky van Merrienboer leek langs doelman Bryan Buren in het doel te verdwijnen, maar dat werd op het laatste nippertje voorkomen door Arno Scheele, die met een uitstekende sliding de bal net voor de doellijn kon wegwerken ten koste van een hoekschop. Zo bleven onze groen-witten op de been en daarvoor beloonden ze zichzelf halverwege de 1e helft. Op aangeven van Wout Hamelink, die voor even was uitgeweken naar de rechterflank, trok Brian van Hoorn met een schitterende halve omhaal de stand weer gelijk. Een schoonheid van een doelpunt dat je niet zo vaak ziet op de velden.

Qua spel konden onze groen-witten niet tippen aan RCS, maar qua kansen creëren moesten ze niet onderdoen voor de thuisploeg. Ze kregen in de gaten dat er mogelijk iets te halen viel in Oost-Souburg en dus gooiden ze alle schroom van zich af en namen vijf minuten na de 1-1 even brutaal als verrassend de leiding. Deze keer waren de rollen omgedraaid en was Brian van Hoorn de aangever en Wout Hamelink degene die zijn ploeg naar 1-2 schoot. Op de rand van de zestien ontdeed hij zich knap van aanvoerder Vjekoslav Krezo en haalde vernietigend uit. Andermaal moest doelman Raeven Buckley het antwoord schuldig blijven.

RCS moest in de achtervolging en deed dat met verve. Een minuut nadat onze groen-witten de leiding hadden genomen was Nicky van Merrienboer alweer gevaarlijk met een kopbal, maar Bryan Buren was op zijn post en redde op fraaie wijze. Het was dus oppassen en bij de les blijven, maar ondanks dat kon de voorsprong niet vastgehouden worden. Vijf minuten voor rust kwam de 2-2 wel heel ongelukkig tot stand, toen Kevin Segers een voorzet van Mervin Niemantsverdriet onbedoeld achter zijn eigen doelman werkte. Zo kwam de thuisploeg wel heel goedkoop aan de gelijkmaker, die ook meteen de ruststand opleverde.

Met een ongewijzigd elftal werd afgetrapt voor het 2e bedrijf. RCS, dat zich in de strijd om het kampioenschap geen puntenverlies kon veroorloven, begon na een aantal minuten in de 2e helft aan te dringen en zette onze groen-witten vast op eigen helft. Met vereende krachten werd er verdedigd en werden niet veel kansen weggegeven. Eén van de weinige gevaarlijke momenten was een afstandschot van Mervin Niemantsverdriet dat de lat schampte. Wel was er de nodige dreiging met de vele verre inworpen van Mervin Niemantsverdriet, maar steeds bleef de Zaamslag defensie overeind en leek het haalbaar om een punt over te houden aan dit duel. Tien minuten voor tijd kregen onze groen-witten zelfs nog een aardige mogelijkheid om op voorsprong te komen, toen de ingevallen Douwe Scheele mocht aanleggen. Zijn schot had echter niet de nodige kracht om doelman Raeven Buckley te verrassen. Een aantal minuten later haalde broer Arno de trekker over, maar diens vlammende schot verdween rakelings over het doel van Buckley. Inmiddels braken de laatste vijf minuten van de officiële speeltijd aan en trok de thuisploeg nogmaals ten aanval. De bal kwam terecht bij de ingevallen Yassine Bouzambou, die net iets teveel ruimte geboden werd door de Zaamslag defensie en met een geplaatst schot doelman Bryan Buren verraste in de verre hoek. De Zaamslag sluitpost kreeg er nog de vingertoppen tegen, maar onvoldoende om de 3-2 te voorkomen.

In een allerlaatste poging trokken onze groen-witten massaal naar voren in een poging de gelijkmaker te forceren, maar het mocht allemaal niet meer baten. RCS boekte een zwaarbevochten 3-2 overwinning. Heel zuur voor onze groen-witten, die gezien het aantal kansen over heel de wedstrijd een puntendeling hadden verdiend. Het zou een bonuspunt zijn geweest, maar die zijn hard nodig in de strijd om lijfsbehoud. Nu moet er volgende week in het thuisduel met VC Vlissingen zeker gewonnen worden om niet direct in degradatiegevaar terecht te komen.

Opstelling Zaamslag : Bryan Buren, Kevin Segers (89. Lando Jorge), Fabrice van Holsbeke, Roy van der Staal, Lars de Jonge, Teun van Fraeijenhove (72. Douwe Scheele), Koen Post ©, Arno Scheele, Mika Loof (72. Stijn Dekker), Wout Hamelink en Brian van Hoorn (85. Cees van Tiel).