Groen-witten starten competitie met overtuigende zege op Walcheren

Onze groen-witten hebben bij de ouverture van het seizoen 2017-2018 meteen voor een verrassing gezorgd. Op Sportcomplex Bonedijke in Vlissingen werd een lastige horde genomen, Walcheren werd met 0-3 verslagen.

De vroeg in de wedstrijd verkregen voorsprong werd tot aan het rustsignaal eenvoudig vastgehouden. Op de eerste tien minuten na de rust na zijn onze groen-witten nauwelijks in gevaar geweest. De voorsprong werd in de slotfase zelfs nog verder uitgebouwd naar 0-3.

Zeker in de 1e helft was de ploeg van Dominique D’Hooge superieur. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Stoffel Schipper waren onze groen-witten fel. Er werd vroeg druk gezet, zodat de thuisploeg, die toch gezien wordt als één van de titelkandidaten in 3A, niet aan voetballen toe kwam. Voor onze groen-witten leverde het vroegtijdig vastzetten van de tegenstander al vroeg in de wedstrijd een voorsprong op. Een voorzet van Joost Simons kwam via Niek Luime terecht bij Dennis van Passel, die in de 7e minuut doelman Jochem Sanders wist te verslaan, 0-1.

Nog binnen het kwartier werd de voorsprong verdubbeld door Michiel Leijte, die vanaf elf meter mocht aanleggen nadat verdediger Steven Struik zich had vergrepen aan Niek Luime. Scheidsrechter Schipper wees gedecideerd naar de penaltystip. Aanvoerder Michiel Leijte nam zijn verantwoordelijkheid en schoot onberispelijk raak. Zo stonden onze groen-witten binnen een kwartier wedstrijd tegen alle verwachtingen in op een riante 0-2 voorsprong.

Deze stand bleef tot aan de rust op het scorebord staan en daarmee mocht de thuisploeg allerminst klagen. Als onze groen-witten iets zorgvuldiger waren omgesprongen met de gecreëerde kansen had het halverwege wedstrijd voor hetzelfde geld 0-4 kunnen staan. Kort na de 0-2 had verdediger Maarten van Rosevelt beide handen nodig om, de van een blessure herstelde, Wesley Dieleman van zijn eerste competitiedoelpunt in de 3e klasse af te houden. De spits kon niet doeltreffend afronden omdat de verdediger met twee handen aan de spits hing. En op het half uur was Niek Luime dichtbij een doelpunt. Nadat een inzet van Wesley Dieleman ternauwernood kon worden gekeerd, kwam de bal voor de voeten van Niek Luime. Met een beheerste lob verschalkte hij Walcheren doelman Sanders, maar tot zijn ontzetting zag hij dat verdediger van Rosevelt zijn doelman te hulp schoot en met een acrobatische omhaal op de doellijn zijn ploeg behoedde voor een nog grotere achterstand.

De thuisploeg besefte dat er iets moest gebeuren en ging in het tweede bedrijf gedreven van start. Het leverde in korte tijd een drietal kansen op. Direct na rust verdween een schot rakelings naast het doel en enkele minuten later trof de Walcherse ploeg de paal. Dichterbij een doelpunt zou de ploeg niet meer komen, want nadat ook de derde mogelijkheid (inzet gevaarlijk voorlangs het doel) onbenut werd gelaten, was het verweer van de geelhemden gebroken. Zaamslag kon zich herstellen van de lastige openingsfase in de 2e helft en werd onmiddellijk gevaarlijk in de persoon van Jordy Marevoet. Echter doelman Sanders bleek een sta-in-de-weg voor de van Hontenisse overgekomen middenvelder.

De vroeg in de wedstrijd verkregen voorsprong werd geconsolideerd gedurende de 2e helft en in de 83e minuut zelfs nog verder uitgebouwd. Juriën Dam mocht vanaf circa 25 meter aanleggen voor een vrije trap. Deze keer moest de Walcheren doelman het antwoord schuldig blijven. De perfect genomen vrije trap verdween in de winkelhaak en daarmee was de wedstrijd definitief beslist. In de resterende minuten van de officiële speeltijd en de toegevoegde tijd gebeurde er weinig meer, waardoor de wedstrijd eindigde in een 0-3 overwinning voor onze groen-witten. De eerste klap is een daalder waard, zeker als je drie punten behaald tegen een sterker geachte tegenstander. De ploeg oogstte na afloop terecht de nodige complimenten. Een goede organisatie, veel inzet en passie vanaf minuut één waren de ingrediënten voor een prima teamprestatie. Volgende week mag de ploeg proberen dit te evenaren in de thuiswedstrijd tegen Bevelanders.

Opstelling Zaamslag : Kevin Wissel, Ruben de Haas, Roy van der Staal, Maikel Krans, Jordy Marevoet (80. Yannick v.d. Hooft), Juriën Dam, Michiel Leyte, Joost Simons (69. Justin Kolijn), Wesley Dieleman (65. Vinzenz Jansen), Dennis van Passel, en Niek Luime.

Walcheren 1 - Zaamslag 1   23-9-2017
Zie foto's Walcheren 1 - Zaamslag 1 23-9-2017