Groen-witten weer met beide benen op de grond na beschamende nederlaag

Onze groen-witten hebben geen vervolg kunnen geven aan de uitstekende seizoensopening van afgelopen zaterdag tegen Walcheren. In eigen huis werd een smadelijke 1-4 nederlaag geleden tegen Bevelanders. Na een dramatische 1e helft, waarin het maar liefst drie doelpunten om de oren kreeg, wist de ploeg zich in de 2e helft enigszins te herstellen. Echter het leed was geschied, Bevelanders bleef vrij gemakkelijk overeind en boekte uiteindelijk een meer dan verdiende 1-4 overwinning.

De ene week is de andere niet en zo is de ene wedstrijd de andere niet. Vorige week speelden onze groen-witten een uitstekende wedstrijd en vandaag tegen Bevelanders deugde er werkelijk niets van. Op een regenachtig Sportpark ’t Durp trapten de bezoekers af nadat scheidsrechter A.C. van de Reijt uit Ritthem daarvoor toestemming had gegeven. En meteen was zichtbaar dat Bevelanders er brutaal bovenop klapte. Zo fel Zaamslag vorige week startte tegen Walcheren, zo fel was nu de start van Bevelanders en ze zouden dat volhouden tot aan de rust. Onze groen-witten bakten er helemaal niets van. Alles wat fout kon gaan ging fout, tot aan het breed spelen naar elkaar. Veelvuldig werd de tegenstander bereikt in plaats van een ploeggenoot. Het was dan ook niet vreemd dat de gevaarlijke momenten zich voordeden voor het doel van Kevin Wissel. Na al een keer goed weg te zijn gekomen na te lichtzinnig ingrijpen van Koen Post kregen de bezoekers na 17 minuten loon naar werken. Een vrije trap werd in één keer binnen getrapt doordat de bal extra snelheid kreeg door de stuit op het natte veld. Bart de Bruine tekende voor de 0-1.

Onze groen-witten probeerden zich te herstellen, maar het was zo’n middag dat er niets aan te verhelpen leek. Halverwege de 1e helft was Bevelanders op weg naar de 0-2, maar een blok van Roy van der Staal voorkwam erger. Onze groen-witten waren niet in staat er ook maar iets tegenover te zetten, niet één kans werd er gecreëerd voor rust. De bezoekers bleven het spel spelen waar ze de eerste minuut mee waren begonnen en dat leverde resultaat op. Een kleine tien minuten voor het rustsignaal bleek Bajram Bajra over rechts te snel voor Ruben de Haas en de voorzet was vervolgens op maat voor de volledig vrijstaande Cahit Arslanlar, die de 0-2 tegen de touwen schoot en onze groen-witten hulpeloos en ontredderd achterliet. En daar zou het niet bij blijven, want in de toegevoegde tijd van de 1e helft werd balverlies geleden door onze groen-witten en mocht Bajram Bajra nog een keer hetzelfde kunstje vertonen als bij het tweede doelpunt. Weer werd Ruben de Haas eruit gelopen en er volgde een bijna identieke voorzet waaruit Cahit Arslanlar op nagenoeg identieke wijze de 0-3 scoorde. Daardoor stond er een bijna niet te geloven en nagenoeg onoverbrugbare 0-3 ruststand op het scorebord.

Tijd om te rusten kregen onze groen-witten nauwelijks van trainer Dominique D’Hooge. Na amper negen minuten stonden ze alweer op het veld, na een donderpreek aangehoord te hebben. Dat leek te hebben geholpen, want onmiddellijk trok de ploeg ten aanval en al na twee minuten was het raak. Na een goede actie over de rechterflank van de ingevallen Jorin Missu werd Wesley Dieleman in staat gesteld de 1-3 binnen te schieten. De voortvarende start van de 2e helft zou misschien nog mogelijkheden bieden. In ieder geval probeerde de ploeg er nog wat van te maken. Bevelanders zakte, gesteund door de comfortabele voorsprong, waarschijnlijk bewust terug en liet onze groen-witten komen. Daardoor was het een groot deel van de wedstrijd één richting verkeer, met af en toe levensgevaarlijke counters van de bezoekers. Halverwege de 2e helft kregen onze groen-witten een behoorlijke kans op de aansluitingstreffer, maar zowel Koen Post als Dennis van Passel wisten de doelman niet te verschalken. Kort daarop leek het duo Bajra-Arslanlar op weg om de wedstrijd definitief te beslissen. Het duo speelde het echter slecht uit en met vereende krachten wisten onze groen-witten erger te voorkomen. In het laatste kwartier volgden nog enkele gevaarlijke counters, maar ook die leverden niets op voor de bezoekers en omdat ook onze groen-witten niets wisten te forceren bleef de 1-3 op het scorebord staan tot diep in de extra tijd toen Bevelanders weer een counter plaatste. Het zou de laatste counter in de wedstrijd worden, maar tegelijkertijd ook een dodelijke. Bajram Bajra leek op weg naar de allesbeslissende 1-4 toen hij in het strafschopgebied onderuit werd gehaald door Jorin Missu. Scheidsrechter van de Reijt wees gedecideerd naar de stip. Diezelfde Bajra eiste de bal op en schoot hard en zuiver de 1-4 tegen de touwen. De ontluisterende 1-4 eindstand na een zeer teleurstellend optreden van onze groen-witten zorgt ervoor dat er komende week genoeg werk aan de winkel is voor de technische staf. Hopelijk gebeurd dit geen tweede keer en staat er volgende week weer een team als we op bezoek gaan bij Kruiningen.  

Opstelling Zaamslag : Kevin Wissel, Ruben de Haas (88. Justin Kolijn), Roy van der Staal, Maikel Krans, Dennis van Passel, Juriën Dam, Michiel Leyte, Koen Post, Joost Simons (45. Jorin Missu), Wesley Dieleman (76. Yannick v.d. Hooft) en Niek Luime.

Het 2e elftal heeft inmiddels ook haar eerste competitiewedstrijd gespeeld. Op bezoek bij Hoek 3 werd een 1-7 overwinning geboekt. Na een 0-4 ruststand door doelpunten van achtereenvolgens Sharlee Neels, Bram Dees, Dennis Hamelink en Vinzenz Jansen, werd de score na rust verder uitgebouwd tot 0-6 door Bram Dees (die ook twee assists achter zijn naam kreeg) en Robbie Meeusen. Bij een 0-6 tussenstand wist de thuisploeg iets terug te doen. Vanaf de penaltystip werd de eretreffer gemaakt, waarna Coen Goossen, eveneens vanaf de penaltystip, de eindstand mocht bepalen op 1-7.  Een sterk begin dus van de ploeg van trainer Mathijs de Koeijer. Kijkend naar het 1e elftal is hij gewaarschuwd. Hopelijk doet hij het beter in de tweede wedstrijd.

Zaamslag 1 - Bevelanders 1   30-09-2017
Zie foto's Zaamslag 1 - Bevelanders 1 30-09-2017

Realisatie: TiDi Media