Zaamslag verliest kwartfinale soccertoernooi van uiteindelijke winnaar

In de kwartfinale van het soccertoernooi moest Zaamslag het afleggen tegen Breskens. De formatie van trainer Hubert van den Hemel bleek veel te sterk voor Zaamslag en zegevierde dan ook volkomen verdiend met 6-2.

Breskens had de kwartfinale bereikt door in poule C als tweede te eindigen achter poulewinnaar RCS. Het had in de poulewedstrijden verloren van RCS (4-2), maar gewonnen van Koewacht (4-0) en Sluiskil (3-0).

Zaamslag werd poulewinnaar in poule D door al haar wedstrijden te winnen van achtereenvolgens HVV ’24, SDO’63 en Ria W. Het zevental van het trainersduo Dominique D’Hooge en Henk Michels had maar liefst zeven duels (3 poulewedstrijden en 4 voorronde wedstrijden) op rij gespeeld zonder ook maar één tegengoal te moeten incasseren. Met vertrouwen ging men dan ook de kwartfinale in tegen Breskens. Na een goede openingsfase waarin Zaamslag door een eigen doelpunt op een 1-0 voorsprong was gekomen kantelde de wedstrijd volledig en werd het zelfs volledig overlopen door Breskens, dat uiteindelijk met 6-2 zegevierde, waardoor het voor het eerst in haar geschiedenis de halve finale van het soccer had bereikt. En daar bleef het niet bij, want in de halve finale moest ook zesvoudig winnaar Terneuzense Boys er aan geloven (4-0).

In de finale was Terneuzen de tegenstander. De ploeg die de meeste eindoverwinningen (8x) in het soccertoernooi achter haar naam heeft staan, had de finale bereikt door in de kwartfinale Walcheren met 2-1 te verslaan en in de halve finale met 3-1 van RCS te winnen. De finale leverde uiteindelijk een verrassende winnaar op, want Breskens bleek ook te sterk voor recordhouder Terneuzen. Het werd 4-3 voor Breskens, dat voor het eerst in de 32 jarige geschiedenis van het soccertoernooi als winnaar werd gekroond.

Zevental Zaamslag : Dominique Pijpelink, Ruben de Haas, Roy van der Staal, Dennis van Passel, Koen Post, Justin Kolijn en Niek Luime.

Uitslagen :
Zaamslag – HVV ’24 1-0, doelpunt Niek Luime