Prima prestatie groen-witten bij hervatting competitie tegen GPC Vlissingen

Vlissingers op eigen terrein met ruime cijfers terecht gewezen

Onze groen-witten hebben wel eens lastigere wedstrijden gespeeld aan de Bosweg, de thuishaven van GPC Vlissingen. Van de eerdere zeven ontmoetingen aan de Bosweg (3x in de 1e klasse en 4x in de 2e klasse) wisten onze groen-witten slechts één keer de winst naar zich toe te trekken (2010-2011). Alle andere ontmoetingen eindigden in winst voor de thuisploeg. Deze keer waren onze groen-witten heer en meester en werd een eclatante 6-2 overwinning geboekt.

Onze groen-witten mochten de wedstrijd op gang brengen van scheidsrechter De Pijper uit het Brabantse Hoeven. Snel was duidelijk dat ze de betere ploeg waren. De thuisploeg moest het hebben van hard werken en van, met name in de openingsfase, heel veel overtredingen. Desondanks kon de formatie van trainer Niels Slager vroege tegentreffers niet voorkomen. In een tijdsbestek van zes minuten had clubtopscoorder Niek Luime een loepzuivere hattrick te pakken. In de 13e minuut verlengde hij een vrije trap van Juriën Dam met het hoofd in het uiterste hoekje achter de kansloze Yoeri Nijsse. Twee minuten later was hij het eindstation van een vloeiende aanval met Koen Post en Dennis van Passel, waarbij laatstgenoemde de topschutter op maat bediende en weer drie minuten later deed hij het helemaal alleen. Hij speelde zich op de linkerflank vrij, trok met de bal aan de voet naar binnen en haalde uit. De harde schuiver verdween onder het lichaam van GPC goalie Nijsse in het doel. Met deze vroege 0-3 voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht en leken de drie punten al in de tas te zitten. Temeer ook omdat onze groen-witten een maatje te groot waren voor GPC Vlissingen, dat veel in kwaliteit heeft ingeboet ten opzichte van een paar seizoenen geleden. Met een degelijk middenveld en een solide defensie kwam de ploeg van het duo D’Hooge/Michels niet één moment in de problemen, tot aan de 43e minuut. De thuisploeg kreeg net buiten het strafschopgebied een vrije trap toegekend van scheidsrechter de Pijper. Verdediger Daniel van ’t Westende zette zich achter de bal en trof zowaar doel, 1-3. Het was pas de tweede keer dat ze in de buurt van het doel van Dominique Pijpelink kwamen. Een eerdere vrije trap was hoog over zijn doel verdwenen. Even was de controle zoek in de Zaamslag verdediging, want amper een minuut later was de aansluitingstreffer een feit. Een afstandschot van Jesper de Vlieger plofte achter de ruim voor zijn doel staande Dominique Pijpelink tegen de touwen. Daarmee leek de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd en gingen beide ploegen de rust in met een 2-3 tussenstand. De thuisploeg, die nauwelijks aan de goal van Zaamslag was geweest, zou toch weer moed kunnen putten uit de hoopgevende ruststand, een stand die iedereen een paar minuten daarvoor voor onmogelijk had gehouden.

Al snel in de 2e helft werd alle hoop die de oranjehemden nog hadden de grond ingeboord door invaller Wesley Dieleman. Na slecht uitverdedigen van doelman Nijsse pikte Niek Luime de bal op aan de zijlijn en bracht deze tot bij Wesley Dieleman die bij zijn eerste balcontact keeper Nijsse verraste en de 2-4 aantekende. Net als voor rust waren onze groen-witten ook in de 2e helft heer en meester op het veld en waren zeker niet van plan de voorsprong nog uit handen te geven. Na een uur spelen maakte Wesley Dieleman aan alle onzekerheid een eind. Met een lobje troefde hij de GPC doelman af om vervolgens zelf het laatste tikje te geven en de stand naar 2-5 te tillen.

Twintig minuten voor tijd moest centrale verdediger Roy van der Staal, net als tegen RCS, weer met kramp naar de kant. Hij werd vervangen door Joost Simons. Echter veel opmerkelijker was de positiewisseling van Juriën Dam. Hij ging namelijk op de plek van Roy van de Staal spelen, wat hij overigens met verve deed. Hij hield zich samen met Maikel Krans en Ruben de Haas makkelijk staande. Het slotakkoord in deze wedstrijd was andermaal voor Niek Luime die met een technisch hoogstandje de bal prachtig aannam om vervolgens met een schitterende lob van behoorlijke afstand doelman Nijsse te verschalken. De 2-6 bleek de eindstand te zijn in een wedstrijd waarin de score nog hoger had kunnen oplopen. Wat te denken van de kans in de slotfase van Dennis van Passel die een voorzet van Joost Simons op zijn pantoffel nam. Met een katachtige reflex behoedde de GPC goalie zijn ploeg voor een nog grotere achterstand.

Uiteindelijk boekten onze groen-witten een meer dan verdiende zege en stijgt, mede door het verlies van VCK bij Kapelle, naar de 3e plaats op de ranglijst. Volgende week mag de ploeg deze positie verdedigen in de lastige thuiswedstrijd tegen Walcheren, dat net als onze groen-witten 25 punten heeft, maar daarvoor één wedstrijd meer nodig had.

Opstelling Zaamslag : Dominique Pijpelink, Ruben de Haas, Roy van der Staal (69. Joost Simons), Maikel Krans, Michiel Leijte, Juriën Dam, Koen Post, Jorin Missu, Dennis van Passel, Justin Kolijn (46. Wesley Dieleman) en Niek Luime.

GPC Vlissingen 1 - Zaamslag 1  dd 27-01-2018
Zie foto's GPC Vlissingen 1 - Zaamslag 1 dd 27-01-2018