Makkelijke zege groen-witten tegen Wemeldinge

Op eenvoudige wijze hebben onze groen-witten in speelronde 12 afgerekend met Wemeldinge. Halverwege de 1e helft was de wedstrijd al beslist, toen stond de 3-0 eindstand al op het scorebord. De promovendus was geen enkel moment in staat een vuist te maken en wist in 90 minuten voetbal niet één kans te creëren.

Het technische duo Dominique D’Hooge / Henk Michels kon niet beschikken over vijf selectiespelers. Vanwege blessures en een weekend weg waren Hylke Stroo, Jordy Marevoet, Koen Post, Joost Simons en Yannick van der Hooft niet van de partij. Daarom was de “oude garde” opgeroepen de schoenen nog een keer onder te binden. Oud 1e elftal spelers Jordy Bakker, Tommy Tissink en Mario de Fouw, die al een wedstrijd bij het 3e elftal in de benen hadden, namen plaats op de bank voor het geval de nood aan de man zou komen. Een invalbeurt bleek uiteindelijk niet nodig te zijn. Eerste reserve Frans Rokven, die na een langdurige blessure is toegevoegd aan de selectie, zou wel minuten krijgen.

Onze groen-witten lieten er geen twijfel over wat hun bedoelingen waren. Vanaf de aftrap werd Wemeldinge terug op eigen helft verwezen. De ploeg combineerde er lustig op los. De bal ging in snel tempo eenvoudig van voet naar voet en als balverlies werd geleden dan werd dusdanig druk gezet dat de bezoekers de bal onmiddellijk weer inleverden. Dit resulteerde al in de 4e minuut in de openingstreffer van Wesley Dieleman uit een hoekschop van Juriën Dam. De spits kon bij de tweede paal de bal binnen tikken voordat Maurick Steenhard en doelman Tom de Baar konden ingrijpen.

Deze vroege opsteker gaf onze groen-witten vleugels. Het speelde met name in het eerste half uur goed voetbal en daar was ook trainer Dominique D’Hooge na afloop bijzonder over te spreken. Na een kwartier spelen werd de score verdubbeld. Met een uitstekende actie speelde Wesley Dieleman zich vrij en haalde uit. Verdediger Tjeu Lindenbergh gooide zijn lichaam in de baan van het schot en blokte het schot met zijn arm die boven zijn lichaam uit torende. De goed leidende scheidsrechter Rick de Jong uit Borsele kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Clubtopscoorder Niek Luime zette zich achter de bal en schoot onberispelijk hard en zuiver in de hoek achter een kansloze Tom de Baar, 2-0.

Vijf minuten later kreeg Michiel Leijte de mogelijkheid de voorsprong verder uit te bouwen. Een prachtige aanval met Niek Luime, Ruben de Haas en een voorzet van Justin Kolijn kwam voor de voeten van de aanvoerder, maar zijn vizier stond niet juist afgesteld. Zijn schot verdween net over het doel. Toch kwam het derde doelpunt al snel. In de 23e minuut scoorde Niek Luime na goed werk van Wesley Dieleman zijn 15e doelpunt van het seizoen. Met deze 3-0 tussenstand en gezien de tegenstand van Wemeldinge was de wedstrijd wel beslist. Het wist in de 1e helft slechts één keer in het strafschopgebied van Dominique Pijpelink te komen. De Zaamslag goalie kreeg nauwelijks iets te doen en speelde één van zijn makkelijkste wedstrijden tot nu toe.

De 2e helft had op papier afgedaan kunnen worden, want deze was geen schim meer van het eerste bedrijf. Onze groen-witten namen duidelijk gas terug, maar waren desondanks ook heel de 2e helft heer en meester. Er werd minder scherp gespeeld en het spel werd slordig waardoor Wemeldinge iets meer aan voetballen toe kwam. Het wist echter geen vuist te maken waardoor de ruime voorsprong nimmer in gevaar kwam. In het laatste kwartier kregen onze groen-witten nog wel een aantal mogelijkheden om de voorsprong verder uit te bouwen. Eerst kopte Niek Luime een voorzet van Ruben de Haas op de lat en een minuut later werd een voorzet van Jorin Missu voor het doel (volledig vrijstaand) gemist door Wesley Dieleman en Dennis van Passel. Wemeldinge was het even volledig kwijt, want nog in dezelfde minuut was het weer Dennis van Passel die een opgelegde kans miste, waarna Juriën Dam in buitenspel positie over besloot.      

Onze groen-witten boekten uiteindelijk een eenvoudige thuiszege, pas de derde dit seizoen. Hierdoor stijgen ze weer naar de 3e plaats en hebben zelfs uitzicht op de 2e plaats na het gelijke spel van RCS bij Dauwendaele. Ook in de strijd om de 2e periode zijn goede zaken gedaan. Het zou heel goed mogelijk kunnen zijn dat samen met Walcheren uitgemaakt gaat worden wie de 2e periode op zijn naam schrijft. De uitgestelde wedstrijd Zaamslag – Walcheren zou hierin wel een eens doorslaggevend kunnen gaan worden.

Volgende week staat het uitduel tegen rode lantaarndrager Lewedorpse Boys op het programma.

Opstelling Zaamslag : Dominique Pijpelink, Ruben de Haas, Roy van der Staal, Maikel Krans, Michiel Leijte, Juriën Dam, Jorin Missu, Dennis van Passel, Justin Kolijn (69. Frans Rokven), Wesley Dieleman en Niek Luime.

Zaamslag 1 - Wemeldinge 1  17-02-2018
Zie foto's Zaamslag 1 - Wemeldinge 1 17-02-2018

Realisatie: TiDi Media