Groen-witten revancheren zich in Kamperland voor eerdere thuisnederlaag tegen Bevelanders

Onfortuinlijke afloop van de wedstrijd voor rechtsback Maikel Krans

Met overtuigende cijfers hebben onze groen-witten ook Bevelanders aan de zegekar gebonden. Na een matige eerste twintig minuten begon de trein lopen en denderde voort. Na 90 minuten stond een overtuigende 1-5 eindstand op het scorebord.

Na het beschamende verlies tegen Bevelanders in de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen (1-4) hadden onze groen-witten iets recht te zetten. Bovendien moest er worden gewonnen om bovenin te blijven meedoen in de strijd om de prijzen. Immers een top drie klassering lonkte, gezien de andere wedstrijden (RCS - VCK en Hr Arendskerke - Kapelle) die op het programma stonden en wie weet wat er nog meer in het vat zit in het verdere verloop van het seizoen. De technische staf loopt echter niet op de zaken vooruit en bekijkt het van wedstrijd tot wedstrijd.

De wedstrijd op het kunstgrasveld van sportpark “Campen” in Kamperland stond onder leiding van A.J. Schot uit Tholen, de scheidsrechter die eerder dit seizoen ook de leiding had tijdens het uitduel tegen VC Vlissingen. De openingsfase werd gekenmerkt door zeer rommelig spel van beide kanten, waardoor met name onze groen-witten geen grip kregen op de thuisploeg. Desondanks kreeg het toch een aantal mogelijkheden. De grootste was voor Joost Simons die in de 13e minuut zijn inzet van dichtbij via de handen van doelman Denni Oosse op de paal zag belanden.

Naarmate de 1e helft vorderde kregen onze groen-witten steeds meer grip op de tegenstander en begonnen de wedstrijd te domineren. Geduldig werd de bal rond gespeeld op zoek naar een opening, die nog altijd lastig te vinden was. Halverwege het eerste bedrijf werd al zichtbaar dat de thuisploeg duidelijk moeite had met het spel van onze groen-witten, die overduidelijk meer klasse in huis hadden dan de tegenstander.

Na bijna een half uur wedstrijd sloeg het noodlot toe voor Zaamslag en met name voor rechtsback Maikel Krans, die na een onschuldig duel op de grond bleef liggen. Hij moest uiteindelijk met de brancard van het veld worden gedragen om vervolgens met de ambulance naar het Admiraal De Ruyter ziekenhuis in Goes te worden gebracht. Daar bleek hij een luxatie van het sleutelbeen (los geraakte verbinding tussen sleutelbeen en schouderblad) en gescheurde schouderbanden te hebben opgelopen nadat zijn tegenstander bovenop hem was gevallen. Met hulp van Piet Dam (waarvoor nogmaals dank) kwam de verdediger, na te zijn behandeld in het ziekenhuis, ongeveer op hetzelfde tijdstip als de overige spelers terug op de basis in Zaamslag. 

Vijf minuten later werd het spel weer hervat en had Hylke Stroo de plaats van de onfortuinlijke rechtsback ingenomen. Onze groen-witten gingen door waar ze waren gebleven. Sterker nog, het spel werd steeds beter en Bevelanders moest lijdzaam toezien hoe onze groen-witten de wedstrijd dicteerden. Het spel werd uitstekend breed gehouden waarbij de volle breedte van het veld goed werd benut. Behalve het afstandsschot van Dennis van Passel op de paal leverde het nog niet veel kansen op, maar dat zou snel veranderen. Nadat aanvoerder Mark van der Moere van Bevelanders in de 40e minuut geblesseerd het veld had verlaten, was het drie minuten later wel raak. In een scrimmage voor het doel van Bevelanders verdween de bal hoog in de lucht en kwam uiteindelijk terecht op het hoofd van Wesley Dieleman die met zijn kopbal collega spits Niek Luime bediende. Van dichtbij tikte de topscoorder de 0-1 achter doelman Denni Oosse. Een verdiende voorsprong gezien de verhoudingen in het veld en die voorsprong werd nog voor rust verdubbeld door Wesley Dieleman, die een hoekschop van Juriën Dam tussen een mêlee van spelers binnen kopte. De schade had voor rust nog groter uit kunnen pakken voor de thuisploeg als Wesley Dieleman niet op doelman Joosse was gestuit en Niek Luime meer richting had kunnen geven aan de kopbal na een fantastische steekpass. Deed de thuisploeg dan helemaal niets terug ? Jawel, diep in de extra tijd kwam Zaamslag goalie Dominique Pijpelink met de schrik vrij toen een vrije trap via zijn vingertoppen en de lat over het doel verdween. Met een comfortabele 0-2 voorsprong ging de ploeg van trainer Dominique D’Hooge de rust in en kon met vertrouwen het tweede bedrijf tegemoet zien.

De 2e helft was veelal één richting verkeer. Onze groen-witten begonnen gedreven aan het tweede deel en dat leverde na vier minuten een eerste grote kans op. Niek Luime zette in zijn eentje de Bevelanders defensie te kijk, maar zag zijn inzet net naast het doel verdwijnen. Niet veel later (53e min.) maakte de spits er alsnog 0-3 van. Met zijn tweede assist van de wedstrijd legde Wesley Dieleman de bal panklaar  voor goaltjesdief Luime, die op de rand van het zestienmetergebied afdrukte en doel trof.

Twintig minuten voor tijd viel uit het niets de eretreffer voor de thuisploeg. Een onschuldig schot leek een eenvoudige prooi te worden voor Dominique Pijpelink, maar deze moest machteloos toekijken toen het schot ongelukkig met het hoofd van richting werd veranderd door centrale verdediger Roy van der Staal, die daardoor de 1-3 achter zijn naam kreeg.

De Bevelandse bank geloofde er weer in en zweepte de ploeg op alles te geven in de resterende twintig minuten. Het bleek ijdele hoop, want met nog een kwartier op de klok maakte Michiel Leijte een eind aan alle onzekerheid. Doelman Denni Joosse tastte mis bij de vrije trap van Juriën Dam na een overtreding op de ingevallen Jorin Missu. De aanvoerder van Zaamslag stond precies op de juiste plek en tikte de 1-4 tegen de touwen. Hiermee was het een gelopen race. Weer gingen er drie punten mee in de tas naar Zaamslag.

Het werd uiteindelijk op zeer fraaie wijze nog 1-5. Jorin Missu stond aan de basis van deze schitterende aanval. Hij gaf op rechts een crossbal naar de vrijlopende Ruben de Haas op de linkerflank, die op zijn beurt een crossbal gaf naar Juriën Dam in het strafschopgebied. De kleine middenvelder gaf de bal in één tijd voor op Niek Luime, die zich niet bedacht en de bal uit de lucht op zijn pantoffel nam om vervolgens hard en zuiver in het dak van het doel te schieten achter een verbouwereerde Denni Joosse. Het was het laatste wapenfeit van deze sportief verlopen wedstrijd.

Met deze overtuigende en verdiende zege werd dus revanche genomen voor de eerdere nederlaag tegen Bevelanders, maar bovenal werden uitstekende zaken gedaan in de strijd om de bovenste plaatsen op de ranglijst. Door het verlies van VCK bij RCS (3-0) en het verlies van Kapelle op bezoek bij Heer Arendskerke (1-0) klimmen onze groen-witten van de 5e naar de 3e plaats op de ranglijst. Die positie kan a.s. dinsdag verstevigd worden. Dan wacht in Koudekerke de lastige uitwedstrijd tegen concurrent VCK. Het betreft hier de inhaalwedstrijd van zaterdag 17 maart j.l.

Opstelling Zaamslag : Dominique Pijpelink, Ruben de Haas, Roy van der Staal, Maikel Krans (34. Hylke Stroo), Joost Simons (60. Koen Post), Michiel Leijte, Juriën Dam, Dennis van Passel, Justin Kolijn (75. Jorin Missu), Wesley Dieleman en Niek Luime.

Het 2e elftal heeft, gezien de ranglijst, een teleurstellend resultaat geboekt in de thuiswedstrijd tegen Hoek 3. Nadat onze groen-witten uit het niets op een 0-1 achterstand waren gekomen, was trainer Mathijs de Koeijer genoodzaakt om alsnog Dennis Hamelink te brengen, die vanwege een blessure op de bank zat. Uitgerekend de topscoorder van Zaamslag 2 was verantwoordelijk voor de gelijkmaker, wat ook meteen de eindstand was van dit duel. 

Bevalanders 1 - Zaamslag 1  7-4-2018
Zie foto's Bevalanders 1 - Zaamslag 1 7-4-2018

Realisatie: TiDi Media