Individuele fouten doen groen-witten de das om tegen VCK

In een boeiende wedstrijd met snel op en neer gaand spel en kansen aan beide zijden hebben persoonlijke fouten van onze groen-witten voor de beslissing gezorgd. Na een doelpuntrijke 1e helft werd de rust bereikt met een 3-2 tussenstand en was het na rust wachten op de gelijkmaker. Die kwam er niet, maar wel viel tien minuten voor het einde de beslissing, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-2 overwinning voor VCK.

Mogelijk hebben de omstandigheden een rol gespeeld. Een doordeweekse wedstrijd zorgt er toch voor dat men in een ander ritme zit, zeker in het geval van uitwedstrijden en niet te vergeten een lichtwedstrijd is anders dan bij daglicht, vooral als het licht ook nog eens van twijfelachtige kwaliteit is.

Toen er na het beginsignaal van scheidsrechter Jo-annes de Bat uit Goes werd afgetrapt waren onze groen-witten duidelijk nog niet bij de les, want na amper één minuut scoorde Cores Siwabessy met een afstandsschot de 1-0. Onze groen-witten probeerden de draad op te pakken en leverden na een kleine tien minuten een eerste goede aanval af, die niet meer dan een hoekschop opleverde.

Na ruim een kwartier wedstrijd ging het fout op het middenveld. Aanvoerder Michiel Leijte speelde de bal pardoes in de voeten van een tegenstander waardoor VCK razendsnel omschakelde. Uit een voorzet vanaf rechts kopte Sven Wisse bij de 2e paal raak. Bij deze 2-0 zag ook de Zaamslag defensie er niet goed uit. Onze groen-witten gingen niet bij de pakken neerzitten, maar kozen de aanval, met als resultaat de aansluitingstreffer in de 20e minuut. Een schitterende volley van Dennis van Passel was doelman Joshua van Dolder te machtig.

Het spel golfde snel op en neer op het kunstgrasveld van sportpark de Stoofwei. Het ene moment was de thuisploeg gevaarlijk, dan weer onze groen-witten. Na ruim een half uur wedstrijd vergreep Michiel Leijte zich aan een tegenstander en kreeg VCK een vrije trap toegekend net buiten de zestien. Doelman Dominique Pijpelink metselde de muur om de ene hoek af te dekken, maar dekte zelf onvoldoende de andere hoek af, die werd gevonden door Pieter van der Horst, 3-1.

Weer moesten onze groen-witten op zoek naar een aansluitingstreffer en weer duurde dat niet lang. Vijf minuten voor rust stuurde Michiel Leijte Jorin Missu op rechts weg. Zijn voorzet werd uitverdedigd, maar viel voor de voeten van Wesley Dieleman, die van een flinke afstand met links snoeihard in de verre hoek schoot achter een kansloze Joshua van Dolder. Deze treffer bracht het geloof weer terug in het Zaamslag kamp, maar die was één minuut later bijna weer vervlogen toen de bal na een scrimmage voor het Zaamslag doel op de paal eindigde. De 3-2 ruststand bood nog de nodige perspectieven voor de 2e helft waarin onze groen-witten met afstand de beter voetballende ploeg waren. Er werden echter te weinig kansen gecreëerd. Bovendien was het achterin oppassen geblazen, want de thuisploeg loerde op de counter en hanteerde veelvuldig de lange bal in een poging de snelle buitenspelers te bereiken. De Zaamslag defensie hield stand totdat VCK in de 82e minuut een vrije trap kreeg toegekend. De hoge inzet leek een prooi te worden voor doelman Dominique Pijpelink. Hij riep naar zijn medespelers, maar miste de bal volledig. Het was vervolgens Dig Besuijen die het cadeautje met beide handen aanpakte en de wedstrijd in het slot gooide.

De 4-2 nederlaag voelde als een onverdiende nederlaag, maar individuele fouten in deze omvang zijn moeilijk met doelpunten goed te maken. Ondanks deze nederlaag zien de perspectieven voor onze groen-witten er onveranderd goed uit. Een top drie klassering behoort nog steeds tot de mogelijkheden en de kansen op een periodetitel liggen open. Hopelijk herstelt de ploeg zich a.s. zaterdag in het thuisduel tegen GPC Vlissingen van deze uitglijder.

Opstelling Zaamslag : Dominique Pijpelink, Ruben de Haas, Roy van der Staal, Hylke Stroo (81. Yannick van der Hooft), Koen Post, Michiel Leijte, Dennis van Passel, Juriën Dam, Jorin Missu, Wesley Dieleman (75. Justin Kolijn) en Niek Luime.

VCK 1 - Zaamslag 1
Zie foto's VCK 1 - Zaamslag 1