T'is weer begonnen

Groen-witten boeken eenvoudige zege tegen Vogelwaarde

Onze groen-witten moesten even op gang komen tegen de kersverse zondag 4e klasser, maar nadat halverwege de 1e helft de score werd geopend ging het vrij makkelijk. Na een 0-3 stand bij rust, werd de voorsprong na rust uitgebouwd naar een 0-5 eindstand.

Vooraf aan dit duel kende de thuisploeg de nodige zorgen. Hun velden waren volgens de gemeente Hulst vanwege de droge periode niet speelklaar, dus moest gezocht worden naar een alternatief en dat werd gevonden in de vorm van het complex van het voormalige V.V. Terhole. Het duel tussen de broers Martijn en Dennis van Passel werd dus afgewerkt op het “prachtige” sportcomplex in Terhole, waar men niet de beschikking had over een kantine, maar gelukkig wel over kleedkamers en een speelveld waar niet al te veel gras op stond. Menig speler had op zijn bucketlist staan om ooit nog een keer te mogen spelen op het sportpark in Terhole en dus ging die wens vandaag voor menigeen in vervulling.

In een decor dat erg leek op een aflevering van FC De Kampioenen mochten onze groen-witten aftrappen in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen, die onder leiding stond van scheidsrechter Bruggeman uit Heinkenszand. Na een gelijk opgaande strijd in het eerste kwartier, waarin beide elftallen een uitstekende mogelijkheid onbenut lieten (Hylke Stroo blokte eerst een schot van Vogelwaarde en kopte even later op de paal), trokken onze groen-witten het initiatief naar zich toe en moest Vogelwaarde zich beperken tot verdedigen. Halverwege de 1e helft opende Niek Luime de score, nadat Maxim de Clippelaar zijn inzet op de paal zag belanden. De spits stond op de juiste plaats om de bal het beslissende zetje te geven. Nog binnen het half uur kopte Maikel Krans uit een hoekschop rakelings naast het doel en in de daarop volgende tegenaanval verzuimde Vogelwaarde speler Jasper van den Ouden een fout van Zaamslag doelman Dominique Pijpelink af te straffen. Nadat de goalie over de bal trapte besloot van den Ouden voor een leeg doel in het zijnet. Het was zowat het laatste aanvallende wapenfeit van de ploeg van voormalig Zaamslag trainer Mark de Kunder in dit eerste bekerduel.

Kort voor de pauze kwamen onze groen-witten op 0-2 en 0-3. Eerst stuurde Koen Post zijn collega Maxim de Clippelaar op links de diepte in. Zijn afgemeten voorzet werd door Niek Luime binnen getikt en nog geen minuut later ging Vogelwaarde middenvelder Randy Lauret in de fout waardoor Koen Post alle ruimte kreeg om de bal voor te geven op Dennis van Passel. Die bewaarde de rust en tekende voor de 0-3.

Direct na rust verzuimden onze groen-witten verder afstand te nemen. Een perfect aangesneden hoekschop van Dennis van Passel werd gemist door maar liefst drie groen-witten (Niek Luime, Maikel Krans en Pepijn Rademakers) die gedrieën volledig vrij voor het doel opdoken. Vijf minuten later deed Maikel Krans het beter toen hij de 0-4 achter doelman Bas Verdurmen kopte uit een hoekschop andermaal getrapt door Dennis van Passel.

Nadat scheidsrechter Bruggeman een glaszuivere strafschop over het hoofd had gezien (overtreding op Maxim de Clippelaar), was het slotakkoord voor aanvoerder Michiel Leijte. Nadat doelman Bas Verdurmen met een fraaie redding op een schot van Juriën Dam een doelpunt had voorkomen, schoot de captain van Zaamslag twintig minuten voor tijd uit de daarop volgende hoekschop de 0-5 eindstand tegen de touwen.

Zo zijn onze groen-witten goed aan het seizoen begonnen en gaan aan de leiding in groep 2-15 van het bekertoernooi. De andere wedstrijd in de poule tussen WIK ’57 en MZVC eindigde namelijk in een doelpuntloos gelijkspel. Volgende week staat de wedstrijd Zaamslag 1 – WIK ’57 1 op het programma, aanvang 15.00 uur.

Opstelling Zaamslag : Dominique Pijpelink, Ruben de Haas, Hylke Stroo (62. Roy van der Staal), Maikel Krans, Koen Post, Michiel Leijte, Juriën Dam, Pepijn Rademakers (78. Damy Blommaert), Dennis van Passel, Maxim de Clippelaar en Niek Luime (72. Justin Kolijn).

Ook Zaamslag 2 is goed aan het seizoen begonnen. Op bezoek bij MZC’11 3 werd met 0-2 gewonnen. De 1e helft werd doelpuntloos afgesloten, waarna in het 2e bedrijf trainer Mathijs de Koeijer een extra aanvaller binnen de lijnen bracht en met drie verdedigers ging spelen. Dat bleek effect te hebben, want de ploeg kwam twee keer tot scoren. Beide treffers kwamen op naam van “goalgetter” Lou van Fraeijenhove. A.s donderdag om 19.00 uur is Terneuzense Boys 3 de volgende tegenstander in het bekertoernooi.

Vogelwaarde 1 - Zaamslag 1 dd 1-9-2018
Zie foto's Vogelwaarde 1 - Zaamslag 1 dd 1-9-2018