Groen-witten maatje te groot voor WIK '57

Zaterdag 4e klasser wordt met 3-1 verslagen

Ook het tweede bekerduel heeft onze groen-witten drie punten opgeleverd. In het thuisduel tegen WIK ’57 was de ploeg van trainer Dominique D’Hooge duidelijk te sterk voor de zaterdag 4e klasser, dat kort na rust nog wel op gelijke hoogte kwam. Halverwege de 2e helft stelden onze groen-witten echter de zege veilig door twee doelpunten van Niek Luime.

Onze groen-witten zijn door de winst tegen WIK ’57 al zeker van de groepswinst, omdat MZVC en Vogelwaarde later op de middag met 1-1 gelijk speelden. Met zes punten uit twee duels zijn onze groen-witten niet meer te achterhalen en dus maakt onze hoofdmacht na jaren van afwezigheid eindelijk weer een keer haar opwachting in de knock-out fase van het bekertoernooi.
De aanvang van de wedstrijd stond gepland om 15.00 uur, maar ging pas acht minuten later van start, omdat de in het seniorenvoetbal debuterende scheidsrechter K. Wagenaar uit Goes had geconstateerd dat beide teams met groene kousen aan de aftrap stonden. De bezoekers moesten dus de voetbalschoenen nog een keer uit doen om de groene kousen om te ruilen voor de zwarte kousen van het uittenue van VVZ, die de ploeg in bruikleen had gekregen. Nadat alles in orde was volgens de pas 17 jarige scheidsrechter mochten de bezoekers aftrappen, waarna een bijzonder chaotische beginfase volgde. Dat werd mede veroorzaakt door het harde en niet geheel egale 2e veld op sportpark ’t Durp, daar waar het hoofdveld nog steeds niet speelklaar is. Toch werd al vroeg in de wedstrijd de score geopend door onze groen-witten. Het was aanvoerder Michiel Leijte die met een subtiele lob doelman Lorenzo Wijers het nakijken gaf.
Na een kwartier wedstrijd kregen de bezoekers een eerste mogelijkheid, maar de kopbal verdween ruim over het doel van de van FC Axel overgekomen doelman Bryan Buren. De debuterend Zaamslag goalie kreeg in het eerste bedrijf nauwelijks iets te doen, wat aangeeft dat onze groen-witten het spel domineerden in de 1e helft. De bezoekers probeerden het wel, maar bleken vrij machteloos. De afkorting WIK, dat staat voor Willen Is Kunnen, blijkt dus niet altijd op te gaan. De ploeg uit Kerkwerve wilde wel, maar moest haar meerdere erkennen in onze groen-witten, die op hun beurt verzuimden verder afstand te nemen door de gecreëerde kansen onbenut te laten. Een paar minuten na de kopkans van WIK ’57 was het de beurt aan Justin Kolijn, die zijn inzet uit een voorzet van Maxim de Clippelaar door doelman Lorenzo Wijers gekeerd zag worden ten koste van een hoekschop. Er werd niet meer gescoord voor rust en dus werden de kleedkamers opgezocht met slechts een 1-0 voorsprong voor onze groen-witten.
Het begin van de 2e helft was zeer matig van de zijde van onze groen-witten. De ploeg begon slap en gaf de bezoekers de gelegenheid om de aanval te zoeken. Bij de eerste de beste aanval in de 47e minuut zag scheidsrechter Wagenaar een overtreding van Maikel Krans net buiten de zestien. Uit de daarop volgende vrije trap scoorde Harmen van der Bok de gelijkmaker. Hij schoot langs de muur en verraste daarmee doelman Bryan Buren.
Er was dus werk aan de winkel voor onze groen-witten, die zich in die fase van de wedstrijd mee lieten slepen in het spel van de bezoekers. Het leverde nog één enorme kans op voor WIK ’57 spits Van Leeuwen, die na een klein uur wedstrijd zijn kopbal rakelings langs de verkeerde kant van de paal naast het doel zag verdwijnen. Dat was het sein voor onze groen-witten om de mouwen op te stropen en het initiatief weer naar zich toe te trekken. Vanaf dat moment kwamen de bezoekers er nauwelijks meer aan te pas.
Halverwege de 2e helft stuurde Maikel Krans met een dieptepass Maxim de Clippelaar over de rechterflank weg. Hij passeerde op snelheid één, twee man, waarbij de tweede het niet kon verkroppen en de snelle buitenspeler onderuit schoffelde. Aangezien dat gebeurde binnen de beruchte lijnen leverde het Zaamslag een strafschop op en de dader kreeg geel van scheidsrechter Wagenaar. Het bleek zijn tweede kaart in de wedstrijd, dus moesten de bezoekers de wedstrijd uit spelen met tien man. De strafschop werd vervolgens onberispelijk binnengeschoten door Niek Luime, die zijn ploeg daarmee op een 2-1 voorsprong zette.
Vervolgens ging de ploeg op zoek naar een derde treffer. Die viel een kwartier voor tijd en daarmee was de wedstrijd ook definitief beslist. Na goed voorbereidend werk van invaller Joost Simons kreeg Niek Luime de bal, kapte zijn tegenstander uit en verraste de WIK doelman in de korte hoek. Met zijn tweede doelpunt van de middag bepaalde de spits de eindstand op 3-1.
Overigens hadden onze groen-witten kort daarvoor nog recht op een tweede strafschop toen Maxim de Clippelaar in het strafschopgebied vol in de rug werd gelopen, maar dat ontging scheidsrechter Wagenaar. Uiteindelijk was het een zeer verdiende overwinning. De ploeg gaf weinig weg en creëerde zelf de nodige kansen. Het enige wat je de ploeg kunt verwijten is dat er te weinig gescoord werd.
Volgende week staat de laatste groepswedstrijd Zaamslag 1 – MZVC 1 op het programma, aanvang 15.00 uur. Een wedstrijd die er eigenlijk niet meer toe doet gezien de stand in de groep, maar die wel belangrijk is voor het zelfvertrouwen in aanloop naar de start van de competitie een week later.  
Opstelling Zaamslag : Bryan Buren, Ruben de Haas, Roy van der Staal, Maikel Krans (86. Yannick van der Hooft), Justin Kolijn (64. Joost Simons), Koen Post, Michiel Leijte, Juriën Dam, Dennis van Passel (79. Wout Hamelink), Maxim de Clippelaar en Niek Luime.
Zaamslag 2 had een vrij weekend, omdat het afgelopen donderdag al de vooruitgeschoven wedstrijd tegen Tern.Boys 3 heeft gespeeld. De reserves van Zaamslag waren met 3-1 te sterk en voeren na twee duels de ranglijst  in groep 1-39 aan met zes punten uit twee wedstrijden, gevolgd door Tern.Boys 3 en VVC ’68 2, ieder met drie punten. A.s. zaterdag heeft de formatie van Mathijs de Koeijer in de uitwedstrijd tegen VVC ’68 2 genoeg aan een gelijkspel om groepswinnaar te worden.
Zaamslag 3, dat is ingedeeld in een mega zware groep (Hoek 2, Tern.Boys 2 en Axel 2) leverde een knappe prestatie door gelijk te spelen in en tegen FC Axel 2, het werd 3-3. Voor de vedettes scoorden de van een blessure terugkerende Wesley Dieleman (2x) en Jaco Pijpelink.

Zaamslag 1 - WIK '57 1 dd 7-9-2018
Zie foto's Zaamslag 1 - WIK '57 1 dd 7-9-2018

Realisatie: TiDi Media