Luctor Heinkenszand maakt einde aan ongeslagen reeks groen-witten

Na zeven wedstrijden op rij ongeslagen te zijn geweest moesten onze groen-witten hun meerdere erkennen in Luctor Heinkenszand, dat nagenoeg op alle fronten de betere ploeg was. De wedstrijd eindige in een 4-1 nederlaag, de grootste nederlaag tot nu toe dit seizoen.

Na de knappe overwinning vorige week op koploper Walcheren stond nu de topper tegen nummer drie, Luctor Heinkenszand, te wachten. Bij een overwinning zou de ploeg van Dominique D’Hooge zomaar de top drie binnendringen. Deze topper liep echter uit op een grote deceptie, want de ploeg bleek geen schim te zijn van de ploeg die vorige week Walcheren opzij zette. Vanaf minuut één werden onze groen-witten afgetroefd op scherpte, wilskracht, vechtlust en effectiviteit.

De wedstrijd leek wel een kopie van de uitwedstrijd tegen ’s Heer Arendskerke. Verschil was wel dat we nu niet te maken hadden met een scheidsrechter die partijdig was. Scheidsrechter Kuijpers uit Breda zal ongetwijfeld niet de beste wedstrijd uit zijn carrière hebben gefloten, maar de fouten die hij maakte, maakte hij naar beide kanten.

Net als in ’s Heer Arendskerke begonnen onze groen-witten ook nu veel te slap aan de wedstrijd met als gevolg een hele vroege achterstand. Al na twee minuten was het raak uit een vrije trap, die bij de eerste paal licht getoucheerd werd door clubtopscoorder Martijn Simonse.

Onze groen-witten probeerden na de 1-0 achterstand voetballend de draad op te pakken, met de nadruk op proberen. Er ging namelijk veel fout en daar profiteerde de thuisploeg maar al te graag van. Onze groen-witten lieten zich de kaas van het brood eten door een ploeg die veel gretiger was. Het vele balbezit leverde niets op. Zeker voor rust werd geen enkele mogelijkheid gecreëerd. De thuisploeg zorgde daarentegen regelmatig voor gevaar voor het doel van Dominique Pijpelink. Na een klein kwartier wedstrijd ontsnapte Zaamslag aan zo’n gevaarlijke aanval, maar na ruim een half uur was het wel raak. Nadat eerst nog een inzet geblokt kon worden ten koste van een hoekschop, ging het fout bij het uitverdedigen. Martijn Simonse pikte de bal op en haalde van een ruime afstand vernietigend uit. Via de binnenkant van de paal verdween de bal in de bovenhoek achter een kansloze Dominique Pijpelink, 2-0.

Voor rust viel ook nog de 3-0 na een mooie aanval over de rechterkant. De afgemeten voorzet ging over doelman Dominique Pijpelink en kon bij de tweede paal worden binnengekopt door de volledig over het hoofd geziene Martijn Simonse, die daarmee een zuivere hattrick te pakken had.

In de 2e helft bleef het spel van onze groen-witten ondermaats. De overtuiging en de wilskracht leek te ontbreken en de ploeg mocht van geluk spreken dat het direct na rust niet op een nog grotere achterstand werd gezet, want Luctor Heinkenszand kreeg in de openingsfase van de 2e helft een aantal grote kansen waar het te weinig mee deed. Kort daarna kreeg Zaamslag via Niek Luime zowaar een kans, maar zijn schot verdween voorlangs het doel. Het was zowat de enige kans van de wedstrijd.

Halverwege de 2e helft kregen onze groen-witten zowaar de kans aangeboden om tegen te scoren. Justin Kolijn werd in de zestien aangetikt waarna scheidsrechter Kuijpers naar de stip wees. Het was van afstand moeilijk te beoordelen of het er één was, maar daar maalde Niek Luime niet om. Hij schoot van elf meter de 3-1 binnen. Mocht de ploeg na de tegentreffer nog het geloof gehad hebben om terug in de wedstrijd te komen, dan was dat in ieder geval van korte duur. Een paar minuten later kreeg de thuisploeg namelijk een strafschop, met de nadruk op kreeg, want dit was zeker geen strafschop. Verdediger Maikel Krans speelde zuiver de bal, maar doordat zijn tegenstander viel werd hij toch bestraft door scheidsrechter Kuijpers, die deze actie duidelijk verkeerd beoordeelde. Het zal Martijn Simonse een zorg geweest zijn, hij benutte de strafschop en bepaalde met zijn vierde doelpunt van de middag de eindstand op 4-1, want er vielen in de resterende speeltijd geen opwindende momenten meer te noteren.

Luctor Heinkenszand deed goede zaken, want het zag koploper Walcheren weer punten verspelen, waardoor de ploeg, net als ’s Heer Arendskerke, twee punten inliep op de koploper. Voor onze groen-witten is met deze nederlaag een einde gekomen aan een mooie reeks van zeven wedstrijden (5x winst en 2x gelijk). Het gat met de nummers twee en drie op de ranglijst is weer vijf punten. Hopelijk kunnen we een mooie tweede seizoenshelft tegemoet zien. Deze begint op 19 januari 2019 met de thuiswedstrijd tegen VC Vlissingen, de rode lantaarndrager in de 3e klasse A.
Opstelling Zaamslag : Dominique Pijpelink, Ruben de Haas, Roy van der Staal, Maikel Krans, Dennis van Passel, Koen Post (64. Arno Scheele), Juriën Dam (76. Hylke Stroo), Michiel Leijte, Justin Kolijn, Wout Hamelink (56. Joost Simons) en Niek Luime.

Luctor Heinkenszand 1 - Zaamslag 1
Zie foto's Luctor Heinkenszand 1 - Zaamslag 1