Groen-witten stranden in kwartfinale soccertoernooi

De halve finale lonkte, maar in de kwartfinale van het 33e Jupiler Pluym soccertoernooi tegen FC Axel kwamen beide ploeg niet tot scoren tot de laatste minuut van de wedstrijd was aangebroken. In die laatste minuut opende FC Axel de score en was de tijd te kort om de stand nog recht te trekken.

In eerste instantie was zelfs het bereiken van de kwartfinale heel ver weg. De eerste wedstrijd tegen RCS werd met 3-1 verloren (doelpunt Niek Luime) en dus moesten de twee volgende wedstrijden worden gewonnen om door te gaan. In de tweede wedstrijd was STEEN de tegenstander, dat al 3 punten op zak had. De gelijkopgaande strijd werd na zes minuten bruut verstoord door een plas water op het veld als gevolg van een lekkage in het dak van de sporthal. Na een klein uur was het euvel verholpen en kon de wedstrijd uitgespeeld worden. Zaamslag nam daarin de leiding door een treffer van Ruben de Haas en leek de eerste 3 punten binnen te halen. Echter in de allerlaatste seconden van de wedstrijd maakte STEEN gelijk en leken onze groen-witten te gaan stranden in de poulefase. Zeker toen RCS met 4-0 won van Koewacht. De stand in de poule na twee duels was : RCS 6 punten, STEEN 4 punten (doelsaldo 3-1), Zaamslag 1 punt (doelsaldo 2-4) en Koewacht 0 punten. Het lot van onze groen-witten lag in handen van RCS, dat moest winnen van STEEN. Zo niet dan zouden onze groen-witten al naar huis kunnen. RCS deed haar plicht en won met 1-0 van STEEN. Dit resulteerde vervolgens in enig rekenwerk, waaruit al snel bleek dat onze groen-witten voor een zware opgave stonden. Er moest met minimaal drie doelpunten verschil van Koewacht worden gewonnen om STEEN op doelsaldo te passeren in de eindstand van poule C om daarmee alsnog de felbegeerde tweede plaats te bemachtigen. De ambities van onze groen-witten leken al vroegtijdig een halt te worden toegeroepen door Koewacht, dat brutaal de leiding nam en er dus vier doelpunten nodig waren om de volgende ronde te bereiken. Toch toonde de ploeg de nodige veerkracht en bleef geloven in een goede afloop. Na doelpunten van achtereenvolgens Niek Luime, Koen Post, Ruven de Haas en weer Niek Luime werd er uiteindelijk met 4-1 gewonnen en was aan de opdracht voldaan.
De tegenstander in de kwartfinale kwam uit poule D. Daar werd FC Axel poulewinnaar en zodoende de tegenstander voor onze groen-witten. Er leken dus kansen voor het bereiken van de halve finale, zeker ook gezien het beeld van de wedstrijd. Een open wedstrijd zorgde voor een aantal kansen voor beide teams, maar er werd niet gescoord en dus leken beide ploegen af te stevenen op het nemen van shoot-outs. Zover kwam het echter niet, want in de laatste minuut van de wedstrijd wist FC Axel het net te vinden en wist zich daarmee te plaatsen voor de halve finale. Voor onze groen-witten betekende dit het einde van het toernooi.

FC Axel won in de halve finale vervolgens met 1-0 van titelverdediger Breskens, maar strandde in de finale tegen RCS, dat de andere halve finale met 2-1 van Terneuzen had gewonnen. Door deze 3-0 overwinning won RCS het toernooi voor de vierde keer.
Selectie Zaamslag : Dominique Pijpelink, Bryan Buren, Ruben de Haas, Roy van der Staal, Maikel Krans, Koen Post, Justin Kolijn en Niek Luime.

Soccertoernooi jan.2019
Zie foto's Soccertoernooi jan.2019