Vedettes met echte Vedette naar winst in derby

Helaas ontbreekt er een wedstrijdverslag, de topper tegen Cadzand ging immers verloren. Maar in de afgelopen week werd er weer hard getraind richting de volgende derby die op het programma stond: de inhaalwedstrijd in en tegen Terneuzen 2. Met een brede selectie werd er afgereisd naar de grote stad, waar de roodzwarten een geduchte tegenstander bleken te zijn.

Er werd afgetrapt met de volgend elf namen: Jeroen de P, Andries, Francis, Thomas, Marco; Coen, Mario, Barry, Rens; Jacco en Tonnie. Op de bank namen Bram, Abco, Tommy W en Jacco P plaats naast de coaches Erwin en Jan. Voor de aftrap nog enige verwarring, ontzetting en andere moeilijke gevoelens. Nadat Oppervedette Bert Kaptein aan het begin van dit seizoen zijn schoenen aan de wilgen hing, ontbrak het bij de Vedettes eigenlijk een beetje aan een Vedette met échte vedetteneigingen. Maar daar is zaterdag verandering in gekomen. Niemand minder dan aanvoerder Coen neemt de nieuwe rol van Oppervedette op zich. Hij betrad het speelveld met katoenen handschoentjes en menig wenkbrauw schoot daarvan omhoog. Het wachten is nu op een maillot, Unox-muts, roze voetbalschoenen en zweetbandjes. Maar na zoveel jaren trouwe dienst zullen we er verder niet over mopperen!

Dan naar de wedstrijd  toe. Bij Terneuzen zowaar een ex-Vedette in de gelederen: Jeroen Boerman. Zoals verwacht kreeg ex-Terneuzen speler Mario direct een dubbele dekking al was dat niet voor iedereen zichtbaar. Het spel ging redelijk op en neer en Jeroen de Putter wist enkele pogingen knap onschadelijk te maken. Toch was het Zaamslag dat op voorsprong kwam. Na een kwartier spelen werd een hoekschop van verslaggever Rens knap ingekopt door Kippie: 0-1. Eigenlijk niemand kon zich herinneren wanneer onze robuuste verdediger voor het laatst op het scoreformulier stond, hij vierde dit doelpunt dan ook uitbundig! Nog voor rust wist Zaamslag ook op 0-2 te komen, een hoge voorzet van Tonnie werd eerst goed aangenomen door Rens, waarna hij de bal vervolgens koelbloedig wist binnen te schieten.

In de rust 4 wissels, Barry, Coen, Andries en Marco kwamen naar de kant voor Tommy, Bram, Abco en Jacco P. Over de tweede helft valt weinig meer te melden. Terneuzen wist terug te komen tot 1-2, maar de gelijkmaker verscheen niet op het bord. Dit was onder meer de verdienste van uitblinker Jeroen de Putter die zelfs zijn ‘Pulletje’ achterwege liet. Er moet ook worden gezegd dat Terneuzen enkele enorme kansen om zeep wist te helpen, zoals in de slotfase toen er voor een leeg doel naast werd gekopt.

Cadzand liet punten liggen tegen Walcheren en blijft dus enigszins in het vizier van de Vedettes, die op een keurige 3e plaats terecht komen, achter de eerste elftallen van Cadzand en Borssele. Het worden dus nog 7 spannende finales, te beginnen met ’s-Heer Arendskerke aanstaande zaterdag op Sportpark ’t Durp.

Verder restten ons nog een paar bedankjes. Bijvoorbeeld aan die ene supporter uit Friesland die de Vedettes zó graag wilt zien spelen dat hij daarvoor in totaal 720 kilometer in de auto zit.

Maar ook een bedankje aan de vele bijdragen voor de sponsorloop van Vedette Jeroen de Zeeuw. Hij gaat lopen voor KIKA en de eerste en derde selectie van Zaamslag hebben daarvoor een mooi bedrag gesponsord. Ook verscheidene mensen in de kantine hebben bijgedragen en in totaal is er € 230,- overgemaakt voor dit mooie initiatief.

Sponsoren kan nog steeds, hiervoor klikt u op deze link: https://www.runforkika.nl/jeroen-de-zeeuw

We zullen er alles aan doen om onze trouwe lezers volgende week weer te verblijden met een nieuw verslag.