Belangrijke en overtuigende zege groen-witten op Ria W.

Door een uiterst belangrijke en zeer verdiende zege bij Ria W nestelen onze groen-witten zich in de middenmoot en behouden de aansluiting met de top vijf van de ranglijst. Door doelpunten van Michael Christina en 2x Wout Hamelink werd het 0-3, waarna het slotakkoord voor Mike Desomville was, die de eindstand op 1-3 bepaalde.

De wedstrijd op het Van Haelst Sportpark in Westdorpe was een herhaling van de wedstrijd die een maand geleden ook al op het programma stond in het kader van het bekertoernooi. Toen kwamen beide ploegen niet tot scoren. Vandaag was het zaak voor onze groen-witten om wel te scoren en de drie punten mee te nemen naar ’t Durp, aangezien ze met slechts vier punten uit evenveel duels niet heel sterk aan de competitie waren begonnen. Winst tegen Ria W. zou aansluiting betekenen met de nummers twee t/m vijf op de ranglijst, waaronder Ria W.

Met Yannick van der Hooft op de plaats van de geschorste Lars de Jonge en Kevin Segers op zijn vertrouwde linksback positie werd er inderdaad gescoord en ging de volle buit mee in de tas. Op de overwinning viel uiteindelijk weinig af te dingen aangezien de ploeg van Fabian Wilson het grootste deel van de wedstrijd de betere en gevaarlijkste ploeg was en de wedstrijd onder controle had. Na een half uur wedstrijd leek de voorsprong een feit na een schitterende aanval waarbij Michael Christina aanvoerder Koen Post wist te bereiken die op zijn beurt de bal in één tijd voor het doel bracht waar Cees van Tiel attent reageerde en doelman Kaay Criel kansloos liet. Een zuiver doelpunt dat door een onterecht vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter van Ria W. afgekeurd werd door scheidsrechter Mondeel, die aanvankelijk het doelpunt nog goedkeurde. Het was niet het eerste gevaarlijke moment voor het doel van Ria W., want in de openingsfase was al een reflex van doelman Criel vereist om een kopbal van Wout Hamelink onschadelijk te maken. De thuisploeg deed halverwege de 1e helft iets terug, maar een diagonaal schot verdween via de vingertoppen van doelman Bryan Buren voorlangs het doel. Na een iets mindere fase rond het half uur trokken onze groen-witten het initiatief naar zich toe en lieten zich niet bepaald uit het veld slaan door het afgekeurde doelpunt. Amper vijf minuten na de domper kwam de ploeg weer tot scoren en nu was er geen enkele reden voor een vlag- of fluitsignaal. Na goed storend werk van Brian van Hoorn kwam de bal uit de kluts terecht bij Michael Christina, die zich vrij speelde en verwoestend uithaalde om vervolgens het leer in de bovenhoek te zien verdwijnen. Een prachtig doelpunt en een verdiende voorsprong gezien het wedstrijdverloop. In de slotfase van de 1e helft kregen beide ploegen nog een aardige mogelijkheid. Nadat een gevaarlijk aangesneden voorzet van de thuisploeg aan iedereen voorbij was gegaan, was het in de daaropvolgende tegenaanval de beurt aan Wout Hamelink namens Zaamslag. Met een uitstekende passeeractie sneed de spits naar binnen en nam doelman Criel onder vuur, die het schot met de nodige moeite wist te keren. Uiteindelijk hadden onze groen-witten weinig te duchten van Ria W. en hadden in de slotfase van de 1e helft door kunnen drukken, maar dat lukte net niet. De ploeg van trainer Fabian Wilson was beter georganiseerd, meer gemotiveerd en feller dan de opponent, maar aangezien er na 45 minuten slechts een 0-1 stand op het scorebord stond was diezelfde inzet en motivatie ook in de 2e helft vereist.

De thuisploeg, die met 9 punten ruim boven onze groen-witten op de 4e plaats terug te vinden was, begon sterk aan het tweede bedrijf. Meteen na de aftrap ging de ploeg van trainer Arno Verlinde op zoek naar de gelijkmaker en dat leverde na twee minuten een aardige mogelijkheid op. Het schot werd uiteindelijk naast gekeken door doelman Bryan Buren. Na een kleine tien minuten onder druk te hebben gestaan herpakten onze groen-witten zich en gaven met uitzondering van de ultieme slotfase het initiatief niet meer uit handen. Nog binnen het uur bracht Wout Hamelink zijn ploeg een stapje dichter bij de winst. Na balverovering op het middenveld speelde Arno Scheele zijn collega Michael Christina aan, die een fantastische assist in huis had. De splijtende pass van Christina werd in de loop feilloos aangenomen door de spits, die vervolgens de bal langs de uit zijn doel komende Criel in de verre hoek schoof, 0-2. Een prachtige aanval en dito afronding. Onze groen-witten zaten door de marge van twee in een zetel en konden de wedstrijd geconcentreerd uitspelen. Ria W. werd nauwelijks gevaarlijk, mede door goed verdedigend werk van de Zaamslag achterhoede. Toen een kwartier voor tijd een Ria W. verdediger binnen het zestien meter gebied een onhandige overtreding beging op Michael Christina kregen onze groen-witten de mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien. Scheidsrechter Mondeel aarzelde geen moment en wees resoluut naar de stip. Wout Hamelink nam zijn verantwoordelijkheid en stelde zijn ploeggenoten niet teleur. Doelman Criel koos de goede hoek, maar de strafschop was hard en zuiver in de hoek.

Deze 0-3 voorsprong stelde trainer Fabian Wilson gerust. Hij paste een drie dubbele wissel toe om iedereen speeltijd te gunnen. De routine (Kevin Segers, Arno Scheele en Wout Hamelink) werd vervangen door de jeugd (Jeffrey van de Velde, Sam Cornelissen en Mika Loof). De overwinning kwam niet meer in gevaar en had met een beetje geluk nog groter kunnen zijn. Een kleine tien minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd mocht Cees van Tiel aanleggen voor een vrije trap. Van hele grote afstand schoot hij op de lat, waarna Sam Cornelissen in de rebound net over kopte. In de slotfase probeerde Ria W. nog aan te dringen en dat leverde vijf minuten voor tijd toch nog een doelpunt op. De opkomende rechtsback Mike Desomville kon ongehinderd het strafschopgebied inlopen om vervolgens doelman Bryan Buren te verschalken. De 1-3 was slechts een pleister op de wonde, want verder dan die ene treffer kwam de ploeg van Arno Verlinde niet.

Zo boekten onze groen-witten na twee opeenvolgende nederlagen eindelijk weer eens een overtuigende overwinning. Een overwinning van het collectief, want er was niemand die verzaakte, zo was het oordeel van assistent-trainer Wesley Dieleman na afloop van de wedstrijd. Volgende week kan hieraan een vervolg worden gegeven wanneer het treffen met Philippine op de agenda staat. Plaats van handeling Sportpark ‘t Durp.

Opstelling Zaamslag : Bryan Buren, Kevin Segers (76. Jeffrey van de Velde), Fabrice van Holsbeke, Roy van der Staal, Yannick van der Hooft, Koen Post, Michael Christina, Arno Scheele (76. Sam Cornelissen), Wout Hamelink (76. Mika Loof), Cees van Tiel en Brian van Hoorn.