Groen-witten slikken zure en onnodige nederlaag tegen Lewedorpse Boys

Op Sportpark Korenweg in Lewedorp hebben onze groen-witten een zeer pijnlijke 1-0 nederlaag geleden tegen Lewedorpse Boys.

Door een grote persoonlijke fout van doelman Bryan Buren zaten onze groen-witten na 99 minuten aan de verkeerde kant van de score. De wedstrijd, die fases kende waarin de thuisploeg de betere was, opgevolgd door fases waarin onze groen-witten de boventoon voerden en perioden waarin beiden elkaar nauwelijks iets toegaven, was niet groots maar wel spannend. In de laatste twintig minuten van de 1e helft had Lebo door kunnen drukken, maar een aantal aardige mogelijkheden waren niet aan de thuisploeg besteed, waardoor met een 0-0 stand de kleedkamer werd opgezocht. In de 2e helft gebeurde heel weinig voor beide doelen, waardoor tien minuten voor tijd de wedstrijd nog altijd zonder doelpunten was. Daar leek iedereen zich uiteindelijk mee te kunnen verzoenen, totdat doelman Bryan Buren in de 81e minuut gruwelijk in de fout ging, waardoor Lewedorpse Boys alsnog de volle buit in de schoot geworpen kreeg.

Onder leiding van scheidsrechter G.J. Cabboort uit Kapelle werd om 14.30 onder een stralend najaars zonnetje afgetrapt tussen de twee ploegen die elkaar vorig seizoen nog troffen in de 3e klasse. Na een voor beiden teleurstellend verlopen nacompetitie kwamen ze elkaar vandaag een niveau lager logischerwijs dus weer tegen. Met de uitzonderlijk grote 6-0 nederlaag van eind vorig seizoen nog vers in het geheugen, wilde de ploeg van trainer Fabian Wilson vandaag een stuk beter voor de dag komen en daar leek alle kans toe aangezien beiden na twee duels met vier punten op een gedeelde derde plaats terug te vinden waren. De basis was op slechts één plaats gewijzigd ten opzichte van de gewonnen wedstrijd van vorige week tegen Sluis. De technische staf had links achterin de voorkeur gegeven aan Yannick van der Hooft (“Jantje” voor zijn medespelers), wat ten koste ging van Kevin Segers, die genoegen moest nemen met een plaats op de reservebank.

De openingsfase van de wedstrijd ging aardig gelijk op en met name onze groen-witten leken hun zaakjes beter voor elkaar te hebben dan tijdens de kansloos verloren wedstrijd in april van dit jaar. Er werd in het eerste kwartier niets weggeven, maar daar stond tegenover dat er ook niets werd gecreëerd. Pas in de 18e minuut was het de thuisploeg die voor het eerst gevaarlijk kwam opzetten. Na tussenkomst van doelman Bryan Buren leek de bal voor de voeten van Rick Imanse te vallen, die van dichtbij eenvoudig leek te gaan scoren. Daarbij had de spits geen rekening gehouden met linksback Yannick van der Hooft, die zijn doelman te hulp schoot waardoor het gevaar was geweken. Halverwege de 1e helft trok de thuisploeg het initiatief volledig naar zich toe en drongen onze groen-witten terug op eigen helft. De nodige indraaiende hoekschoppen leverden het nodige gevaar op, maar geen doelpunt. Net zoals een aantal uitstekende aanvallen over de rechterflank niets opleverden voor de ploeg uit Lewedorp. Zo moest linksback Yannick van der Hooft na een half uur zijn tegenstander laten gaan, maar diens voorzet werd voor het doel door twee medespelers niet op juiste waarde geschat. Een paar minuten later kreeg Maurice Elenbaas de kans om uit een hoekschop met het hoofd te scoren, maar hij zag zijn inzet naast het doel verdwijnen. In de laatste minuut van de officiële speeltijd deelde de thuisploeg nog een speldenprik uit en weer over de rechterflank, waar Yannick van der Hooft alleen de hielen van zijn tegenstander Emiel Kloosterman kon bewonderen. Het schot, of voorzet zoals sommigen dachten, van de snelle vleugelaanvaller leek in de bovenhoek te verdwijnen, maar doelman Bryan Buren had een alleraardigste reflex in huis en degradeerde de inzet tot hoekschop. Zo hielden onze groen-witten tot aan het rustsignaal stand, enerzijds door goed en compact verdedigend werk en anderzijds door een beetje geluk dat er vaak bij komt kijken. Maar om met een goed resultaat te kunnen vertrekken uit Lewedorp zou er in de 2e helft toch uit een ander vaatje getapt moeten worden.

Dat gebeurde dan ook in de 2e helft en daar had de technische staf een belangrijk aandeel in door de ploeg in een iets andere opstelling het veld in te sturen. In een 4-4-2 formatie, in plaats van de 4-3-3 opstelling voor rust, kwam er meer rust in het spel en wist het Lewedorpse Boys beter partij te bieden dan in de laatste vijfentwintig minuten van de 1e helft. Het leverde Michael Christina na zes minuten een kans op, maar het schot van de centrumspits was niet hard genoeg en was bovendien recht op doelman Jens Meulmeester, die een betrekkelijk rustige middag had.

De beste kans van de 2e helft was na een uur spelen voor Wout Hamelink namens onze groen-witten. Een inworp werd door Koen Post met het hoofd verlengd tot bij de spits, die handig wegdraaide van zijn tegenstander en afdrukte. Tot zijn teleurstelling zag hij zijn inzet ruim naast het doel verdwijnen, een actie die beter lot had verdiend. Onze groen-witten zetten de nodige druk naar voren en daar bleek de thuisploeg de nodige moeite mee te hebben. Lewedorpse Boys kwam in de 2e helft nog nauwelijks in de buurt van Zaamslag goalie Bryan Buren en dus leek uitzicht op minimaal een punt heel reëel.

Naarmate de 2e helft vorderde nam de spanning zienderogen toe in een duel dat, mede door een goed optreden van scheidsrechter Cabboort, uiterst sportief verliep. Degene die nog zou weten te scoren zou spekkoper zijn en aan de haal gaan met de volle buit. Toch leek een puntendeling tien minuten voor tijd het meest voor de hand te liggen, tot in de 81e minuut onverwachts en uit het niets het noodlot toesloeg voor onze groen-witten. Doelman Bryan Buren nam onnodig teveel tijd om de bal terug in het spel te brengen, waardoor Rick Imanse in staat was de bal te blokken en zijn ploeggenoot Jarmo van Tatenhove de gelegenheid gaf om heel simpel de 1-0 in het lege doel te schuiven. Een hele dure fout die de ploeg van Fabian Wilson niet meer te boven kwam, ondanks dat de ploeg in de slotminuten risico’s ging nemen door achterin 1 op 1 te gaan spelen in een poging de gelijkmaker te forceren.

Een hele vervelende manier om te verliezen, daar waar een punt toch echt binnen handbereik lag. Volgende week kunnen onze groen-witten zich van deze zure nederlaag revancheren als op Sportpark ‘t Durp het duel tegen Wolfaartsdijk op het programma staat. Net als Lewedorpse Boys een tegenstander die vorig seizoen ook in de 3e klasse uitkwam, maar na één seizoen alweer degradeerde.

Opstelling Zaamslag : Bryan Buren, Yannick van der Hooft, Fabrice van Holsbeke, Roy van der Staal, Lars de Jonge, Teun van Fraeijenhove (83. Mika Loof), Koen Post, Arno Scheele, Wout Hamelink, Michael Christina (68. Cees van Tiel) en Brian van Hoorn (87. Kevin Segers).