Onnodige nederlaag voor groen-witten in thuisduel tegen Wolfaartsdijk

In het tweede thuisduel van het seizoen hebben onze groen-witten op het eigen sportpark een teleurstellende en volstrekt onnodige 1-2 nederlaag geleden tegen een middelmatig, maar zeer effectief Wolfaartsdijk.

Ondanks dat onze groen-witten in het eerste bedrijf veruit het betere van het spel hadden keken ze na 45 minuten toch tegen een 0-1 achterstand aan door een zondagsschot op slag van rust van de voet van Dani de Leeuw. Het gevoel overheerste dat dit na rust wel even rechtgezet zou worden, maar het tegenovergestelde gebeurde. Na nog geen tien minuten in de 2e helft waren het de bezoekers die de voorsprong verdubbelden. Ondanks verwoede pogingen lukte het onze groen-witten niet om de aansluitingstreffer te maken. Uiteindelijk scoorden onze groen-witten in de 87e minuut alsnog, maar omdat de scheidsrechter van dienst zelf niet had kunnen waarnemen dat de bal de doellijn had gepasseerd en omdat de assistent-scheidsrechter van Wolfaartsdijk het zogenaamd ook niet had gezien, bleef de 0-2 op het scorebord staan. In de daaropvolgende uitbraak van Wolfaartsdijk liep rechtsback Lars de Jonge na een vliegende tackle tegen een terechte rode kaart aan. Uiteindelijk lukte het onze groen-witten in ondertal toch nog om in de extra tijd de 1-2 te maken, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam de ploeg van een teleurgestelde Fabian Wilson niet. Jammer dat de wedstrijd, die zo sportief verliep, op deze manier moest eindigen.

Dat uitgerekend Lars de Jonge kort voor tijd met rood het veld moest verlaten was heel zuur, te meer omdat hij veruit de beste speler was, zonder de overige groen-witten te kort te doen. Scheidsrechter Lisseveld uit Poortvliet, die tot de 87e minuut de kaarten op zak had gehouden in een tot dan uiterst sportief verlopen duel, kon echter niet anders dan de forse overtreding te bestraffen met rood. Ondanks een uitstekende wedstrijd te hebben gefloten hield hij na afloop naar eigen zeggen een slecht gevoel over aan het feit dat hij het doelpunt niet had gezien, waarvan uiteindelijk de rode kaart voor de rechtsback van Zaamslag het gevolg was. Had het doelpunt gewoon geteld dan was de rode kaart ook niet aan de orde geweest.

Zoals gezegd speelden onze groen-witten een uitstekende 1e helft. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Lisseveld oogden onze groen-witten fris en fel en werd er veel energie in de wedstrijd gestopt. Dat resulteerde in goed combinatievoetbal en een aantal uitstekende aanvallen over zowel de linker als de rechterflank. De bezoekers uit Wolfaartsdijk kwamen er, behoudens een inzet van Dani de Leeuw die de lat schampte, aanvallend nauwelijks aan te pas. Een degelijke Zaamslag defensie hield de gelederen goed gesloten waardoor de tegenstander maar moeilijk een opening kon vinden. Bovendien zaten de middenvelders en aanvallers kort op hun man, waardoor de bezoekers het lastig hadden. Het leverde veel balbezit op voor onze groen-witten, die wel de nodige openingen wisten te creëeren. Met regelmaat werden Wout Hamelink over links en de opkomende Lars de Jonge over de rechterflank diep gestuurd. Het enige dat er aan schortte was de afwerking. Dreigende voorzetten van beide flanken bleven onbeantwoord. Onze groen-witten verzuimden zich dus te belonen voor het goede spel. Ook een vrije trap van Koen Post na een overtreding op Arno Scheele halverwege de 1e helft leverde niets op, alhoewel dat heel weinig scheelde. Een angstig toekijkende doelman Carlos Fernando Gomes zag de inzet van de Zaamslag captain tot zijn opluchting rakelings naast zijn doel verdwijnen. Ondanks dat onze groen-witten de betere ploeg waren, gingen ze toch met een achterstand de rust in. De laatste minuut van de officiële speeltijd was aangebroken toen Dani de Leeuw met een zondagschot voor een verrassende 0-1 ruststand zorgde. Na balverlies van onze groen-witten kwam de bal terecht bij de aanvaller van Wolfaartsdijk, die besloot het maar eens van afstand te proberen. Van even buiten het zestienmetergebied joeg hij de bal schitterend in de kruising.

Met vertrouwen in een goede afloop werd met dezelfde elf spelers begonnen aan de 2e helft, maar nog binnen de tien minuten kregen onze groen-witten de volgende domper te verwerken, Wolfaartsdijk verdubbelde de voorsprong. Er zat weliswaar weinig voetbal in de ploeg en er werden weinig kansen gecreëerd, maar effectiviteit kon ze niet worden ontzegd. De enkele kans die ze kregen werd dan ook direct verzilverd. Een voorzet vanaf de rechterkant viel precies tussen doelman Bryan Buren en de centrale verdedigers Roy van der Staal en Fabrice van Holsbeke. Daar dook ineens aanvoerder Rudy Ridderhof op, die vallend de bal langs de Zaamslag goalie tegen de touwen kopte, 0-2. Zo zou het een lastige opgave worden voor onze groen-witten om nog enig resultaat over te houden aan deze wedstrijd, zeker gezien het feit dat er aanvallend heel weinig lukte. Of de vleugelspelers liepen zich vast en kwam er niet eens een voorzet of als ze wel tot een voorzet kwamen werd er geen medespeler bereikt. Bovendien leverden een aantal vrije trappen op aantrekkelijke plaatsen rond het zestien meter gebied niets op en verdwenen of in de muur of hoog over het doel van Gomes. Ook pogingen van afstand door Lars de Jonge en Koen Post troffen geen doel. Het schot van de Zaamslag aanvoerder werd tot hoekschop verwerkt door de Wolfaartsdijk goalie. Uit die hoekschop ontstond een ware scrimmage voor het doel. Wout Hamelink trof met een omhaal de lat, waarna een inzet van Fabrice van Holsbeke op de doellijn werd gekeerd door doelman Gomes. De verdediging van Wolfaartsdijk kreeg de bal niet weg uit het vijf meter gebied waardoor de bal uiteindelijk voor de voeten van invaller Mika Loof viel. Zijn inzet werd door doelman Gomes zeker een halve meter achter de doellijn gekeerd, maar telde niet omdat scheidsrechter Lisseveld het niet had kunnen zien en ook de assistent-scheidsrechter van Wolfaartsdijk niet thuis gaf. De daaropvolgende tegenaanval van Wolfaartsdijk werd dus ruw verstoord door Lars de Jonge met de rode kaart en een tumultueuze slotfase tot gevolg.

Onze groen-witten speelden een verloren wedstrijd, maar zagen toch nog kans om met een man minder op het veld in de 4e minuut van de extra tijd de aansluitingstreffer te maken. Mika Loof die zijn eerdere doelpunt niet gehonoreerd zag worden, scoorde weer en nu telde hij wel. In de omschakeling lukte het Wout Hamelink nu wel weer om zijn tegenstander te passeren en een uitstekende voorzet af te leveren. Mika Loof reageerde voor het doel attent en schoot op fraaie wijze de 1-2 hard langs doelman Gomes tegen de touwen, zijn eerste (geldige) doelpunt in Zaamslagse dienst. Zo leden onze groen-witten een onverdiende 1-2 nederlaag tegen een middelmatige ploeg, die niet goed voetbalden en weinig kansen creëerden, maar wel zeer effectief waren en met de volle buit aan de haal gingen. De teleurstelling was dan ook groot in het Zaamslag kamp na afloop van de wedstrijd.

Positief is wel dat er steeds meer voetbal in de ploeg komt, het levert alleen nog te weinig op. Binnen niet al te lange tijd moeten ze zichzelf gaan belonen voor de progressie die de ploeg maakt. De eerst volgende kans daarop is volgende week zaterdag in Westdorpe, wanneer onze groen-witten de strijd aanbinden met Ria W.

Opstelling Zaamslag : Bryan Buren, Yannick van der Hooft (66. Kevin Segers), Fabrice van Holsbeke, Roy van der Staal, Lars de Jonge, Cees van Tiel (56. Sam Cornelissen), Koen Post, Arno Scheele, Wout Hamelink, Michael Christina en Brian van Hoorn (66. Mika Loof).